לאמיצות בלבד: סנדוויץ' חריף אש

| מאת: השפים אלדד שמואלי וגדי בור

כריך לאמיצות עם לא פחות מארבעה סוגי חריפים - ממרח אריסה, סלט מטבוחה, פלפלים חריפים צלויים ופלפל חריף טרי. סנדוויץ' לוהט לכל מי שאוהבת להרגיש את הפה שלה בוער

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2017/08/sizes/1111111-Elhanan_006_h_wo_680_382.jpg
כריך חריפים | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל

 

כריך חריפים

החומרים ל- 4 כריכים | קל | חלבי

8 פרוסות לחם מחמצת
4 כפות אריסה (מתכון בהמשך)
8 כפות מטבוחה (מתכון בהמשך)
1 פלפל חריף צלוי
4 ביצים קשות פרוסות
4-6 מלפפונים חמוצים פרוסים
טחינה ביתית
1 פלפל חריף טרי

הרכבת הכריך

1. מורחים ארבע פרוסות לחם באריסה, כף לכל פרוסה. מוסיפים שתי כפות מטבוחה לכל פרוסה ופלפל חריף צלוי לפי הטעם.

2. פורסים ביצה אחת על כל פרוסה, ובוזקים עליה מעט מלח.

3. פורסים מלפפון חמוץ ומסדרים על הביצה.

4. מוסיפים כשתי כפות טחינה לכל כריך, ומסדרים למעלה פרוסות של פלפל חריף טרי.

5. סוגרים את הכריך בפרוסה נוספת.

6. מוזגים בירה צוננת לכוסות גדולות כדי להרגיע את החריפות בין ביס לביס.

עוד כריכים שיעשו לכם בית-ספר:
כריך פורל מעושן עם איולי חזרת
כריך ירקות צלויים טבעוני
כריך מקסיקני עם איולי צ'יפוטלה
ולקינוח – כריך סניקרס שיקח אתכם לגן עדן

 

אריסה

החומרים לליטר אחד

150 גרם פלפל יבש מתוק
15 שיני שום קלופות
20 גרם שאטה גרוס
1 כף שטוחה כמון
1 כף מלח דק
300 מ"ל שמן זית
100 מ"ל מיץ לימון טרי
1 כף חומץ פשוט

אופן ההכנה

1. מנקים את הפלפלים מעוקץ ומגרעינים.

2. משרים במים חמים לשעתיים. מסננים וסוחטים.

3. מעבירים במטחנת בשר את הפלפלים והשום.

4. מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים. שומרים בכלי סגור במקרר.

 

מטבוחה

החומרים לכ־2 ליטר

5 ק"ג עגבניות אדומות ככל האפשר
30 שיני שום פרוסות
4-6 פלפלים חריפים ירוקים פרוסים
100 מ"ל שמן פפריקה
100 מ"ל שמן זית
מלח ים

אופן ההכנה

1. עושים סימון צלב בעגבניות עם סכין קטנה, חולטים אותן במים רותחים למשך דקה ומעבירים למי קרח. קולפים וקוצצים גס.

2. מחממים בסיר שמן זית, מלח ים, שום ופלפל חריף. מטגנים על אש בינונית למשך כמה דקות עד שהתערובת מעלה ריח נעים.

3. מוסיפים את העגבניות הקלופות והקצוצות, מגבירים את הלהבה ומבשלים למשך כ־40 דקות. מוסיפים מלח ים, מערבבים ומכבים את האש.

4. מעבירים את התערובת לתבנית עמוקה מעט, מזלפים עליה עוד שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190-200 מעלות.

5. צולים למשך כארבע שעות, כל חצי שעה מערבבים את התערובת בתבנית.

6. מעבירים את התערובת בחזרה לסיר, מוסיפים את שמן הפפריקה, מבשלים למשך כ־10 דקות, מסירים מהאש ומצננים.

 

שמן פפריקה (לסלט מטבוחה)

החומרים

250 מ"ל שמן זית
3-4 כפות פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

1. מערבבים את השמן והפפריקה בעזרת מטרפה בקערה ומניחים בצד.

2. נותנים לשמן לשבת במשך כמה שעות, מדי פעם חוזרים על הערבוב.

3. אחרי כשלוש שעות מסננים את השמן האדום מהמשקעים, נשתמש בו בלבד בהמשך.

 

כל מתכוני הממרחים שידאגו לכם לסנדוויץ'

כריך חריפים | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל

כריך חריפים | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל

 

מתכונים מבית השפים אלדד שמואלי וגדי בור ממאפיית אלחנן בקיבוץ משמרות

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 8af272d at 13:47:31