שחיתות ב-5 דקות: כריך פתוח עם סלמון, חמאה וכל מה שטוב בעולם

| מאת: אורי שפט, שף מאפיית לחמים

לפעמים לא צריך יותר משתי פרוסות לחם וכמה חומרי גלם איכותיים בשביל פינוק מושלם. אל תתנו למילה כריך להטעות אתכן, וגם לא לקלות ההכנה - מדובר במנה מנצחת שתהפוך ללהיט אצלכן במטבח

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2018/11/sizes/1111_h_wo_680_382.jpg
סנדוויץ' סלמון פתוח | צילום: בן יוסטר

 

למה לאכול שתי פרוסות לחם אם אפשר לאכול אחת? זו המחשבה שמסתתרת מאחורי הלהיט הקולינרי התורן – הסמורברוד, או במילולית: כריך פתוח. המתכון הפשוט ברמת ה'איך לא חשבו על זה קודם' מגיע אלינו מהמטבח הדני ומתבסס על חומרי גלם איכותיים ואסתטיקה מרהיבה. לא פלא אם כן שהוא כבר הפך לחביב האינסטגרם, ועכשיו הוא מגיע גם למטבח שלכן בגרסה של שף מאפיית לחמים אורי שפט.

>> מכורות לאבוקדו? זו המנה שאתן חייבות לטעום 

 

מרכיבים ל-4 כריכים | דגים | קל

החומרים
4 פרוסות לחם שיפון בעובי 3־4 מ"מ
3 כפות חמאה
250 גרם סלמון מעושן
1/2 בצל סגול קטן קצוץ
1/2 בצל קצוץ
1/4 צרור שמיר
1 כף צלפים
2 כפות בצל קצוץ מטוגן או מיובש (להשיג בחנויות תבלינים)
קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מורחים חמאה על הלחם ומסדרים את הסלמון ואת התוספות בקבוצות.

סנדוויץ' סלמון פתוח | צילום: בן יוסטר

הדור הבא של הכריכים: סנדוויץ' סלמון פתוח | צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 8af272d at 22:57:15