לחמניות לפסח

למה להסתפק במצה אם אפשר להכין לחמניות? לפניכם מתכון קל להכנה ללחמניות כשרות לפסח

צלם: יח"צ

מצרכים:

החומרים:

340 מ"ל (½1 כוסות) מים

1 כפית שטוחה מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק

60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית

150 גרם (¼1 כוסות) קמח מצה טחון דק

25 גרם (1 כף) שומשום לבן, קלוי

3 ביצים מס' 1

אופן ההכנה:

1. מכניסים לסיר מים, שמן, מלח ופלפל ומבשלים על אש גבוהה, עד לרתיחה.

2. מוסיפים קמח מצה ושומשום בבת אחת ובוחשים נמרצות עד שהבצק שהתקבל נפרד מדפנות הסיר.

3. מעבירים למיקסר המצויד בוו גיטרה ומערבלים עד לצינון. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, עד לקבלת בצק דביק.

4. טועמים את העיסה ומוסיפים מלח או פלפל במידת הצורך.

5. מחממים תנור ל- 170 מעלות.

6. מעבירים את הבצק לשק זילוף (מצויד בצנתר) ומזליפים בצורה הרצויה על תבנית המכוסה בנייר אפייה.

7. אופים במשך כחצי שעה או עד לקבלת לחמניות מושחמות ויציבות.

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 8af272d at 08:50:56