לא אחת, שתיים: עוגות בחושות בניחוח הדרים

צילום: ShutterStock
צילום: ShutterStock

לפעמים עוגה בחושה טובה ליד קפה של בוקר זה כל מה שצריך. הכנסנו את פירות ההדר לתנור ויצאנו עם שתי עוגות קלאסיות בזיגוגים משדרגים

88 שיתופים | 132 צפיות

 

הלימונית: עוגת לימון בחושה

החומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק | כשר, קל, חלבי

¾1 חב' (170 גר') חמאה
1 כוס+3 כפות (280 גר') סוכר
4 ביצים גדולות (גודל L), מופרדות
קליפה מגוררת מ-3 לימונים
קורט וניל
3/4 כוס (170 גר') ריוויון
מיץ מ-3 לימונים (60 מ"ל)
2 כוסות פחות 2 כפות (250 גר') קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
קורט מלח

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערת מערבל עם וו גיטרה את החמאה והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.

2. מוסיפים באטיות את החלמונים, קליפת הלימון והווניל, ומערבבים לתערובת חלקה.

3. מערבבים בקערה נפרדת את הריוויון ומיץ הלימון (תערובת רטובה) ובקערה נוספת את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח (תערובת יבשה).

4. מוסיפים לתערובת שבמערבל את 2 התערובות – הרטובה והיבשה לסירוגין.

5. מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים לקצף יציב ומבריק.

6. מקפלים את החלבונים לתערובת העוגה.

7. יוצקים את התערובת לתבניות ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-40-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש.

8. מצננים את העוגות ומקשטים בזיגוג הלימון.

זיגוג לימון

החומרים
1/2 כוס פחות כף (50 גר') אבקת סוכר
מיץ מ-1 לימון

אופן ההכנה

1. מערבבים את החומרים בקערה לתערובת סמיכה – הזיגוג צריך להיות יציב, ולכן כדאי להוסיף את אבקת הסוכר בהדרגה בהתאם למידת הסמיכות.

2. ממלאים שק זילוף ללא צנתר בתערובת הזיגוג.

3. מזלפים על העוגה פסים דקים באלכסוני שתי וערב (או בכל צורה שרוצים)

4. מניחים לזיגוג להתייבש לפני שמגישים.

התפוזית: עוגת פרג תפוז

החומרים לתבנית עם חור בקוטר 24 ס"מ (או ל-2 תבניות אינגליש קייק) | כשר, קל, חלבי

220 גר' חמאה
¼1 כוסות (300 גר') סוכר
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
4 ביצים מס' 2
½2 כוסות (350 גר') קמח
1 שקית (10 גר') אבקת אפייה
1/4 כפית (3 גר') מלח
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 גביע (200 גר') שמנת חמוצה
1/4 כוס (48 גר') פרג שלם

אופן ההכנה

1. מקציפים בקערה את החמאה, הסוכר וקליפת התפוז לתערובת תפוחה.

2. מוסיפים את הביצים אחת-אחת.

3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח (תערובת יבשה), ובקערה נוספת את מיץ התפוזים והשמנת החמוצה (תערובת רטובה).

4. מוסיפים לתערובת החמאה והסוכר את 2 התערובות, היבשה והרטובה לסירוגין, ומוסיפים את הפרג.

5. יוצקים את התערובת לתבניות ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-40-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש.

6. מצננים ומקשטים בציפוי תפוז-פרג.

ציפוי תפוז-פרג

החומרים

מיץ מ-1 תפוז
3/4 כוס אבקת סוכר
1 כפית פרג שלם (לא חובה)

אופן ההכנה

1. מערבבים את החומרים בקערה לתערובת סמיכה.

2. מורחים את העוגה בציפוי (או מזלפים בכל צורה שרוצים).