חלת דבש עם פיצוחים

| מאת: אינס שילת ינאי

החלה מתכוננת לשישי ומעטרת עצמה בדבש עם טוויסט פיצוחים. המתכון של אינס שילת ינאי יעשה לכם כיף על השולחן

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2016/09/sizes/גורמה-גליון-19-חלות22031_H_wo_680_382.jpg
חלת דבש ופיצוחים | צילום: בן יוסטר

 

2 חלות | בינוני | חלבי

החומרים לבצק

7 כוסות + 2 כפות (1 ק"ג) קמח
2 כפות שמרים יבשים
½2 כוסות חלב פושר
100 גר' חמאה רכה מאוד
4 כפות דבש
1 ביצה טרופה
1 כף שטוחה מלח

לציפוי
1 ביצה טרופה
גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת ו/או זרעי פשתן
3 כפות דבש מהולות ב־3 כפות מים

חלת דבש ופיצוחים | צילום: בן יוסטר

חלת דבש ופיצוחים | צילום: בן יוסטר

 

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את הקמח והשמרים, יוצרים גומה ומוזגים לתוכה את החלב, החמאה, הדבש והביצה. לשים עד קבלת בצק גמיש, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש (אם הבצק יבש אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס מים). מניחים להתפחה בקערה משומנת עטופה בניילון נצמד למשך שעה.

2. לשים מעט את הבצק, חוצים וקולעים מכל מחצית חלה מחמישה חלקים (יש ביוטיוב סרטונים המדגימים את שיטת הקליעה).

3. מעבירים את החלות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים להתפחה שנייה במשך 30 דקות. מושחים את החלות בביצה ומפזרים את הגרעינים.

4. אופים את החלות במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד שהחלות שחומות. מושחים את החלות החמות בדבש.

חלות מרתקות נוספות של אינס שילת ינאי

1. חלת פסטו ומוצרלה
2. חלת ריקוטה ושוקולד
3. חלת כדורים אקזוטית
4. חלת שתי וערב עם זעתר, פפריקה ושומשום
5. חלת בייגל

צלום בן יוסטר

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 8af272d at 23:39:20