חלת ריקוטה ושוקולד

| מאת: אינס שילת ינאי

המתכונאית אינס שילת ינאי מצליחה להפתיע גם אותנו עם מתכון מיוחד לחלה מתוקה שגורמת אותנו לשאול למה לא כל יום שבת

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2016/09/sizes/גורמה-גליון-19-חלות22059_H_wo_680_382.jpg
חלת בייגל | צילום: בן יוסטר

 

חלה אחת | בינוני | חלבי

חלה שכולה הפתעה: החל מהצורה ועד המלית העשירה עם השוקולד החם והנוזלי המקבל עידון מהגבינה.

החומרים לבצק
3 כוסות (420 גר') קמח
1/4 כוס סוכר
½1 כפות שמרים יבשים
3 ביצים
120 גר' חמאה רכה
1/2 כוס חלב פושר

למלית
500 גר' גבינת ריקוטה
100 גר' אבקת סוכר
150 גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות

לציפוי
1 ביצה טרופה מעורבבת עם 1 כף חלב

חלת שוקולד וריקוטה | צילום: בן יוסטר

חלת שוקולד וריקוטה | צילום: בן יוסטר

 

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים. יוצרים גומה. בקערה נפרדת טורפים את הביצים והחמאה ומוזגים לגומה. מוסיפים את החלב ולשים עד קבלת בצק רך וגמיש (אם יש צורך מוסיפים עוד 1/4 כוס חלב). מניחים להתפחה בקערה משומנת עטופה בניילון נצמד למשך 40 דקות.

2. מערבבים בקערה נפרדת את מרכיבי המלית מלבד השוקולד.

3. מרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי 1/2 ס"מ. חותכים פסים בעובי של אצבע ובאורך של רבע מעלה הבצק. על 3/4 הבצק הנותר מורחים את המלית ומפזרים בקצה העלה שורה של קוביות שוקולד. מגלגלים את הבצק עד לפסים החתוכים. מגלגלים כל פס בצק חתוך סביב הבצק כך שנוצרת צורה של קרואסון ארוך ועליו פסי בצק מגולגלים (אפשר לוותר על הפסים ולגלגל לצורת קרואסון בלבד). מהדקים את קצות הבצק ומעגלים לצורת ירח.

4. מעבירים את החלה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומושחים בביצה. מניחים להתפחה שנייה במשך 30 דקות.

5. אופים במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל־180, עד שהחלה זהובה.

חלות מרתקות נוספות של אינס שילת ינאי

1. חלת פסטו ומוצרלה
2. חלת דבש עם פיצוחים
3. חלת כדורים אקזוטית
4. חלת שתי וערב עם זעתר, פפריקה ושומשום
5. חלת בייגל

צילום בן יוסטר

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 8af272d at 17:30:06