כמעט שבת שלום: חלת שוקולד תפוז נימוחה ומפנקת

חלת שוקולד | צילום: shutterstock
חלת שוקולד | צילום: shutterstock

הוסיפו קצת מתיקות לשולחן השבת עם חלת כוסמין, שוקולד מריר ותפוז של הקונדיטורית רינת צדוק, שלא תשאיר אף אחד אדיש

88 שיתופים | 132 צפיות

הקונדיטורית רינת צדוק במתכון שישדרג לכן את ארוחת השבת המשפחתית. חלת שוקולד תפוז, טעימה, יפה, בריאה וסופר מפנקת. המתכון אמנם קצת מורכב אבל מבטיחות לך שהיא לגמרי שווה את המאמץ.

חלת שוקולד תפוז | צילום: חיים יוסף
חלת שוקולד תפוז | צילום: חיים יוסף

עוד מתכונים טעימים:
מפתול עם חומוס ונתחי בשר
קציצות בריאות ועדשים
מאפה שומר עם עלי מונגולד

המתכון ל- 2 חלות |  חלבי | קשה

החומרים לקונפי תפוזים
1 כוס (240 מ"ל) מים
1/2 כוס פחות ½1 כפות (80 גרם)
סוכר קנים אורגני
½2 כפות (40 גרם) סירופ מייפל טבעי
1 תפוז פרוס דק

לבצק
½2 כפיות (20 גרם) שמרים טריים
3/4 כוס (180 מ"ל) מים
5 כוסות פחות 3 כפות (600 גרם) קמח
כוסמין מלא
1/2 כוס פחות ½1 כפות (80 גרם) סוכר
קנים אורגני
2 ביצים
½2 כפיות (15 גרם) מלח
60 גרם חמאה מזוקקת
150 גרם שוקולד מריר 70 אחוז מוצקי קקאו קצוץ

למלית
קונפי תפוזים (ראו מתכון)
80 גרם חמאה מזוקקת קרה
50 גרם שוקולד מריר לפיזור
1 ביצה טרופה להברשה

אופן ההכנה

1. מכינים קונפי תפוזים: מבשלים את כל המרכיבים בסיר על אש קטנה מאוד כשעה עד לקבלת מעין ריבת תפוזים סמיכה.
2. מכינים את הבצק: מפוררים שמרים לתוך קערה, יוצקים את המים ומערבבים. מוסיפים קמח, סוכר, ביצים ומלח ומערבבים. מוסיפים חמאה, לשים כ־2 דקות עד לקבלת בצק רך, יציב ונעים למגע. מוסיפים שוקולד ולשים קלות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ־40 דקות.
3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, משטחים ומרדדים למלבן בגודל 40X50 ס"מ. מורחים מחצית מכמות החמאה המזוקקת על הבצק ומפזרים מעל מחצית מכמות השוקולד ומחצית מכמות קונפי התפוזים.
4. מקפלים את צד ימין למרכז ואת צד שמאל מעליו. מהדקים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד לכ־30 דקות.
5. מחממים תנור ל־200 מעלות.
6. מרדדים שוב את הבצק הממולא למלבן בגודל 40X50 ס"מ ומורחים את החמאה, השוקולד וקונפי התפוזים שנותר. חוצים את המלבן כך שמתקבלות שתי רצועות בגודל 20X50 ס"מ.
7. מגלגלים כל רצועה לגליל מהודק וארוך, מקפלים את הגליל ומסובבים אותו לקבלת צורת בורג.
8. מניחים את שתי החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ־40 דקות או עד שהחלות כמעט מכפילות את נפחן.
9. מברישים את החלות בביצה טרופה ואופים כ־15 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל־175 מעלות ואופים כ־20 דקות עד שהחלות שחומות.

חלת שוקולד תפוז | צילום: חיים יוסף
חלת שוקולד תפוז | צילום: חיים יוסף