בצק דקיק, טעם אגוזי וחמיצות מעודנת: כל הסיבות שיגרמו לך להתאהב במאפה שומר

מאפה שומר של רינת צדוק | צילום: חיים יוסף, סטיילינג: ענת לבל
מאפה שומר של רינת צדוק | צילום: חיים יוסף, סטיילינג: ענת לבל

מאפה שומר עם עלי מנגולד, בצלים סגולים ומלא הפתעות טעימות ונימוחות בפה של הקונדיטורית רינת צדוק שיעשה לכם חמים ונעים בבטן בימי החורף הקרים

88 שיתופים | 132 צפיות

 

בצק דקיק שעוטף ירקות עשירים הוא תמיד מעדן. המאפה הזה מבוסס על קמח מלא מקומי שמעניק לו טעם אגוזי. הכנת הבצק המקדים הוא תהליך שנועד לגרום להתססה, והוא דומה לשימוש במחמצת. אם רוצים לקצר את זמן הכנת הבצק המקדים מוסיפים לתערובת גרם אחד של שמרים יבשים – ההתססה תתרחש בחצי מהזמן ועדיין תהיה לבצק את  החמיצות האופיינית.

בצק דקיק שעוטף ירקות עשירים הוא תמיד מעדן, מאפה שומר של רינת צדוק | צילום: חיים יוסף, סטיילינג: ענת לבל
בצק דקיק שעוטף ירקות עשירים הוא תמיד מעדן, מאפה שומר של רינת צדוק | צילום: חיים יוסף, סטיילינג: ענת לבל

 

עוד מתכונים טעימים:
הכי טעימה: פסטה פטריות יער עם יין לבן ופרמזן
המתכון של רותי רוסו לחמין המושלם לחורף
כריך פתוח עם סלמון, חמאה וכל מה שטוב בעולם

החומרים ל- 6-4 מנות | צמחוני | קל

 

החומרים לבצק מקדים
100 מ"ל יוגורט עיזים
3/4 כוס (100 גרם) קמח מלא (עדיף בטחינת ריחיים)
1/4 כוס (60 מ"ל) מים

לבצק
3/4 כוס + 2 כפות (200 מ"ל) מים
½1 כפות (20 גרם) סוכר קנים או סירופ מייפל
¾2 כוסות ( 350 גרם) קמח מלא (עדיף בטחינת ריחיים)
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן זית

למלית
3 כפות שמן זית
2 בצלים סגולים חצויים ופרוסים
3 שיני שום קצוצות
2 יחידות שומר בינוני פרוס דק במנדולינה
4 עלי מנגולד קצוצים (כולל הגבעולים)
חופן עלי שומר
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות חומץ תפוחים אורגני

אופן ההכנה

1. מכינים את הבצק המקדים:
מערבבים את מרכיבי הבצק המקדים ומניחים בקערה מקומחת. מכסים במגבת ומשהים בטמפרטורת החדר במשך 12־24 שעות. מערבבים מדי פעם.

2. מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצלים עד שהם מזהיבים. מוסיפים שום ומערבבים. מוסיפים את יחידות השומר ומערבבים. מוסיפים מנגולד ועלי שומר, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים כ־2 דקות. מוסיפים חומץ תפוחים, מערבבים, מסירים מהאש ומצננים.

3. מחממים תנור ל־200 מעלות. מכינים את הבצק: מניחים את הבצק המקדים בקערה, מוסיפים מים, סוכר קנים (או סירופ מייפל) קמח, מלח ושמן זית ולשים את הבצק 2־3 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מניחים את הבצק בקערה מקומחת קלות ומתפיחים כ־50 דקות.

4. מחלקים את הבצק לשניים, מניחים נייר אפייה על משטח עבודה, מקמחים את הנייר קלות, מניחים עליו חתיכת בצק ומרדדים לעיגול דק בקוטר 24־26 ס"מ. מסדרים את המלית על שטח הבצק ומשאירים את השוליים נקיים. מרדדים את החלק השני של הבצק לאותו קוטר, מניחים מעל עיגול הבצק עם המלית וסוגרים את המאפה מסביב במעין גלגול וצביטה. אופים 15־20 דקות עד שהמאפה משחים.

הכי טעים לערב ביתי וחורפי, מאפה שומר של רינת צדוק | צילום: חיים יוסף, סטיילינג: ענת לבל
הכי טעים לערב ביתי וחורפי, מאפה שומר של רינת צדוק | צילום: חיים יוסף, סטיילינג: ענת לבל