מתכון חג ששווה את ההשקעה: מאפה בצל וסומאק משגע

שושני בצל וסומאק של  נוף עתאמנה אסמעיל | צילום: בן יוסטר
שושני בצל וסומאק של נוף עתאמנה אסמעיל | צילום: בן יוסטר

נוף עתאמנה אסמעיל מ"מאסטר שף" מוסיפה טעמים מקומיים לראש השנה, עם מתכון מקורי למאפה בצל וסומאק. צורת השושנים היפהפייה תשדרג את שולחן החג, והטעם הנפלא ידאג לכך שלא ישאר אפילו לא פירור

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל-10-12 שושנים | מתכון טבעוני | דרגת קושי: קשה

אנחנו רגילים  למאפי השושנים מבצק שמרים בגרסה המתוקה שלהם. כאן לקחתי את המאפה הזה למקום אחר, עם מלית של בצלים מטוגנים מתובלים בסומאק. הגישו את המאפה ישר מהתנור לצד סלט ירקות, בשר או עוף צלוי או משקה איירן מרענן.

החומרים לבצק

שלב ראשון
2 כוסות קמח
2 כוסות מים פושרים
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
שלב שני
3 כוסות קמח מלא
1 כף מלח
1/3 כוס שמן זית

למלית
1/2 כוס שמן זית
7 בצלים גדולים קצוצים דק
מלח ופלפל שחור
2 כפות סומאק

אופן ההכנה
1. מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצלים על אש בינונית עם מלח ופלפל עד שהם מתרככים. מסירים מהאש, מוסיפים את הסומאק, מערבבים ומצננים.

2. מכינים את הבצק: טורפים את החומרים של השלב הראשון עד לקבלת בצק אחיד ומשהים כ־10 דקות במקום חמים. מוסיפים את חומרי השלב השני ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מפזרים על הבצק עוד קצת קמח ומרדדים לעלה מלבני בעובי כ־1/2 ס"מ.

3. מפזרים את מלית הבצלים על העלה ומגלגלים לרולדה. פורסים את הרולדה לשושנים באורך של כ־6 ס"מ ומעמידים אותן בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכסים את התבנית במגבת לחה ומניחים להתפחה במקום חמים עד להכפלת הנפח.

4. מחממים תנור ל־220 מעלות. אופים את השושנים כחצי שעה עד שהן מזהיבות. מוציאים מהתנור ומברישים במעט שמן זית.

שושני בצל וסומאק של נוף עתאמנה אסמעיל | צילום: בן יוסטר
שושני בצל וסומאק של נוף עתאמנה אסמעיל | צילום: בן יוסטר

עוד מתכוני חג טעימים
עוגת הדבש של סבתא רחלי עם הרכיב הסודי
סלט קולורבי ממכר של מסעדת הבסטה
הקינוחים שישדרגו את שולחן החג