הלהיט הבא של הקיץ: מלבי יוגורט במרק מלון

מלבי יוגורט במרק מלון של השפית אביבית פריאל | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן
מלבי יוגורט במרק מלון של השפית אביבית פריאל | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן

השפית אביבית פריאל עם מתכון לקינוח קר וטעים - מלבי יוגורט שמכינים בקלות ומשדכים למרק מלון, והתוצאה: מנה מתוקה, מקורית ומרעננת

88 שיתופים | 132 צפיות

 

 

מלבי יוגורט במרק מלון הוא קינוח הקיץ האולטימטיבי מקבל טון חמצמץ מהיוגורט שמתווסף אליו וגם טעם שקדים דומיננטי מסירופ הרוזטה. אפשר להכין רק אותו ואפשר לשדך אותו למרק מלון כתום, מתוק וקר.

מלבי יוגורט במרק מלון | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן
מלבי יוגורט במרק מלון | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: אינה גוטמן

עוד מתכונים טעימים 
רולדת שוקו-וניל בלי סוכר
עוגת שמרים מקמח מלא במילוי טחינה, דבש ואגוזים
חטיף אנרגיה טבעוני עם שוקולד

8 מנות | קל | צמחוני

החומרים ל־8 מנות

למרק מלון:
1/2 מלון מתוק
2 כפות סוכר
2 כפות מיץ לימון סחוט
למלבי:
1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור
3 כוסות חלב
1/2 כוס + 2 כפות שטוחות (120 גרם) סוכר
3 כפות סירופ רוזטה
2 כוסות יוגורט

אופן ההכנה

1. מכינים את המרק: טוחנים את מרכיבי המרק עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים לכלי סגור ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

2. מכינים את המלבי: ממיסים קורנפלור בכוס חלב אחת תוך כדי ערבוב. מרתיחים את יתרת החלב עם הסוכר והרוזטה, מוסיפים מעט מהחלב החם אל הקורנפלור המומס, מערבבים, מחזירים אל סיר החלב ומערבבים היטב.

3. מסירים מהאש, מוסיפים יוגורט ומערבבים. יוצקים את המלבי לצלוחיות ומעבירים למקרר עד שהוא יציב.

4. מרכיבים את המנה: יוצקים מרק מלון קר לצלחות הגשה והופכים לתוכו את המלבי.