עם קטשופ בצד: מתכון מנצח לצ'יפס פריך מושלם

| מאת: שף שאולי הופמן

חיפשנו, יגענו ומצאנו: זה המתכון האולטימטיבי לכל מי שאוהב את הצ'יפס שלו קראנצ'י ופריך. כולל פטנט אחד קטן שישדרג את הטוגנים שלכם לדרגת שלמות

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2015/06/sizes/H-2_wo_680_382.jpg
הצ'יפס המושלם | צילום: Shutterstock

 

תפוחי אדמה ושמן, על פניו מה כבר יכול להיות מסובך בצ'יפס? אז זהו, שלא. כל מי שניסה להכין צ'יפס לפחות פעם אחת בחייו יודע שני דברים. ראשית, שאי אפשר להשוות בכלל בין הגרסה הקנויה והבנאלית למתכון ביתי. ושנית, שגם עם מתכון פשוט כל כך אפשר לפשל. אז כדי שלעולם לא תצטרכו יותר להסתפק בצ'יפס מסמורטט, יבש או לא עלינו מתפורר מצאנו לכם את המתכון המושלם לצ'יפס קראנצ'י שאי אפשר להפסיק לאכול. שימו לב, אל תוותרו על שלב מי הקרח. מניסיון, הוא מה שיעשה את ההבדל בין צ'יפס נחמדים לבין שלמות על פני האדמה.

צ'יפס | צילום: Shutterstock

צילום: Shutterstock

עוד מתכונים טעימים
הכי משביע שיש: סלט עוף וגרגירי אורז תאילנדי
קציצות עוף שילדים אוהבים
בראוניז שחיתות להכין למי שאוהבים

החומרים ל-2 מנות:

5 תפוחי אדמה אדומים, קלופים

4 כוסות (1 ליטר) שמן צמחי (תירס, קנולה, סויה)

אופן ההכנה:

1. חותכים את תפוחי האדמה לאצבעות של חצי ס"מ X חצי ס"מ ומניחים בקופסה עם מי קרח ל-30 דקות. מסננים ומייבשים בחוץ כ-5 דקות.

2. מחממים בסיר עמוק את השמן לטמפרטורה של 80-90 מעלות. חולטים את הצ'יפס בקבוצות קטנות למשך 8-5 דקות ומניחים על מגבת יבשה.

3. מחממים את השמן שוב לטמפרטורה של 120-150 מעלות. מטגנים את הצ'יפס שוב בקבוצות קטנות עד הזהבה. מוציאים וממליחים מיד.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 8af272d at 02:50:09