פיצה ביתית

| מאת: ענת לבל

בצק, גבינות ואורגנו הם חומרי הגלם הדרושים להכנת פיצות בגרסאות שונות. לפניכם המדריך להכנת פיצה – משלב הבצק ועד לשלב התוספות. שתפו גם את הילדים

פיצה עם קישואים, פסטו, אורגנו וגבינה | צלם: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת רן

בקיץ אשתקד טיילנו באיטליה. אכלנו בלא מעט מסעדות וערכנו פיקניקים מאולתרים עם מוצרים משובחים מהמרכולים. הילדים נהנו בעיקר מהפיצות… הרבה פיצות.

השנה אנחנו נשארים בארץ, ובשל געגועיי לאיטליה אני מכינה פיצות מרגריטה אישיות עם קמח כוסמין, שגדולים וקטנים כאחד אוהבים. מכיוון שהילדים ממילא בחופש ומלאי העיסוקים נגמר בשלב מוקדם למדי, אני מציעה להפוך אותם לשותפים לעשייה. לפיצה הקלאסית מצטרפת פיצה עם פסטו, אורגנו וקישואים, בהשראת פיצה שאכלנו בפירנצה, וקלצונה בטעמים שאני אוהבת מאוד, עם טונה, זיתים ואנשובי. אם אינכם מאוהבי האנשובי אל דאגה, הוא לא חובה; וזה בדיוק הכיף בפיצות – אפשר לגוון, לגוון ולגוון.

בצק בסיסי לפיצה

החומרים ל-2 פיצות בקוטר 33 ס"מ כל אחת:

  • ½3 כוסות (500 גרם) קמח
  • 1 כף שמרים יבשים או 1/2 חבילה (25 גרם) שמרית
  • ¼1 כוס מים חמימים (מוזגים מעט מים רותחים לכוס ומוסיפים מי ברז מסוננים עד שמתקבלים מים חמימים)
  • 2 כפיות סוכר חום
  • 1 כפית מלח
  • 6 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מערבבים קלות בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים (או השמרית). מוסיפים את המים, הסוכר החום והמלח ולשים במהירות אטית.
  2. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה ולשים במהירות נמוכה–בינונית במשך 10-7 דקות עד קבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים עד הכפלת הנפח.
  3. לשים את הבצק ידנית במשך 2 דקות, מחלקים אותו ל-2 חלקים או יותר (תלוי בגודל הפיצות הרצויות) ומרדדים על גבי משטח מקומח מעט.
  4. מוסיפים את התוספות הרצויות ואופים בתבנית או מעל רשת אפייה ייעודית לפיצה במשך 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

* אפשר להקפיא את הבצק המרודד כשהוא עטוף היטב

רוטב עגבניות

החומרים ל-1 כוס רוטב:

  • 5 עגבניות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 כפית סוכר
  • 2-1 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כף אורגנו יבש

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את העגבניות (בקולפן ייעודי או באמצעות חליטתן במים רותחים) וחותכים אותן לקוביות. מרסקים את קוביות העגבניות במעבד מזון עד קבלת תערובת אחידה.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הפפריקה, המלח, הפלפל, הסוכר ושיני השום ומבשלים במשך 30-25 דקות עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם. מסירים מהאש, מוסיפים את האורגנו היבש ומצננים.

* אפשר להקפיא את הרוטב המוכן ולהפשירו לפני השימוש

פיצה עם קישואים, פסטו, אורגנו וגבינה

החומרים ל-1 מגש פיצה:

  • 1/2 מכמות הבצק הבסיסי (ראו המתכון למעלה)
  • פסטו אורגנו (ראו המתכון למטה)
  • 1 קישוא קטן, פרוס דק (בקולפן)
  • 1/2 כוס גבינה בולגרית מלוחה, מגוררת
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה, קצוצים

אופן הכנה:

  1. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 33 ס"מ ומורחים את הבצק בפסטו אורגנו.
  2. מניחים מעל את פרוסות הקישואים בצפיפות ואופים במשך 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד ששולי הבצק מזהיבים. מוציאים מהתנור ומפזרים את הגבינה הבולגרית ועלי הפטרוזיליה.

פסטו אורגנו

החומרים:

  • 1/2 כוס עלי אורגנו טריים
  • 1 שן שום
  • 1 חופן אגוזי מלך
  • קורט מלח
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים למעט שמן הזית. מוסיפים את השמן בהדרגה ומעבדים עד קבלת מרקם חלק.

קלצונה עם טונה, אנשובי וזיתים

החומרים ל-4 קלצונות:

  • 1/2 מכמות הבצק הבסיסי (לפי המתכון)
  • 1 כוס רוטב עגבניות קנוי (אני משתמשת בזה של חברת Mutti) או ביתי
  • 1 קופסת שימורי טונה, מסוננת מנוזלים
  • 1 קופסת שימורי אנשובי (לא חובה)
  • 1/2 בצל סגול, פרוס
  • 1/3 כוס זיתי קלמטה, מגולענים ופרוסים
  • 1/2 כוס גבינת מוצרלה, מגוררת

לציפוי (לא חובה):

  • 1 ביצה, טרופה
  • מעט קצח

אופן ההכנה:

  1. מרדדים את הבצק וקורצים ממנו 4 עיגולים בקוטר 16 ס"מ כל אחד. מורחים רוטב עגבניות על גבי מחציתו של עיגול הבצק המרודד.
  2. מניחים מעל הרוטב את הטונה, האנשובי, הבצל והזיתים ומפזרים מעל את גבינת המוצרלה.
  3. סוגרים את הבצק לצורת חצי ירח ומהדקים את הקצוות היטב באצבעות. מורחים את הבצק בביצה ומפזרים מעל קצח. חורצים בבצק בעדינות בסכין חדה 3-2 פסים.
  4. מניחים את הקלצונות על רשת מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד ששולי הבצק מזהיבים.

פיצות מרגריטה אישיות עם קמח כוסמין

פיצה מרגריטה היא חביבת הילדים וידועה בכינויה "פיצה בלי כלום". כאן היא בגרסה אישית עם קמח כוסמין מלא בשביל הבריאות. ילדים ייהנו להיות שותפים מלאים במטבח ולעזור בהכנת הבצק, לישתו ורידודו, ואף להרכיב גרסה מפתיעה משלהם עם מגוון תוספות, ירקות ורטבים (כגון רוטב עגבניות, פסטו, טפנד זיתים, תירס, טונה, גבינות, פלפלים, פטריות, עגבניות שרי ואנשובי). לחלופין, אפשר לאפות את הפיצות האישיות ולהגיש את התוספות בצד כדי שהילדים יתנסו בעיצוב "פיצת פרצופים" או אפילו לאתגר אותם, בהשראת משחקי האולימפיאדה, עם פיצות דגלים.

החומרים ל-2 תבניות או ל-8 פיצות אישיות:

  • מחליפים 250 גרם (¾ 1כוסות) קמח לבן מהמתכון הבסיסי בקמח כוסמין מלא אורגני ומכינים את הבצק כמו במתכון הבסיסי
  • 1 כוס רוטב עגבניות קנוי או ביתי
  • כמה כדורי גבינת מוצרלה, פרוסים

אופן ההכנה:
מרדדים את הבצק ל-2 עיגולים בקוטר 33 ס"מ כל אחד או ל-8 עיגולים בקוטר 16 ס"מ כל אחד. מורחים את הבצק ברוטב העגבניות ומפזרים מעל פרוסות גבינת מוצרלה. אופים במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד ששולי הבצק מזהיבים.

* כדי לקבל מראה מעוצב ואחיד של הפיצות קורצים מהבצק עיגולים ברינג מתכת

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 067feca6731863 at 23:04:30