הכי משביע שיש: סלט חזה עוף, גרגרי אורז קלויים ועשבי תיבול

| שף ערן ירוחם | צלם: דן פרץ | סטיילינג: עמית פרבר

תשכחו מסלטי עוף עייפים ומשעממים וקבלו מתכון משגע למנה מהמטבח התאילנדי שתשתלב מעולה גם בארוחת הצהריים שלכן. עם פטנט שישדרג את האורז ויהפוך אותו לטעים ומשביע הרבה יותר

צלם: דן פרץ | צילום: עמית פרבר

 

כשר, קל, בשרי

סלט צפון תאילנדי זה, הנקרא לארב קאי, מורכב משפע עשבי תיבול קצוצים ומבשר חזה עוף מבושל ולבן. יש לו קרנצ'יות מדליקה המתקבלת מגרגרי האורז הקלויים והכתושים. אפשר להפחית את החריפות בהסרת הגרגרים וההידרות של הפלפל הירוק.

סלט עוף | צילום: Shutterstock

סלט עוף | צילום: Shutterstock

עוד מתכונים טעימים
קיש ברוקולי וגבינות מנצח
קציצות עוף שילדים אוהבים
לחם טחינה חלומי וללא גלוטן 

החומרים ל-8-6 מנות:

2 כוסות (500 מ"ל) ציר עוף
2 חזות עוף (כ-500 גר')
4 כפות אורז ארוך
6 בצלים ירוקים, קצוצים דק
1 פלפל ירוק חריף עם הגרגרים, קצוץ דק
1 פלפל ירוק חריף, נקי מגרגרים וקצוץ דק
1 חופן גדול נענע, קצוצה דק
1 חופן כוסברה, קצוצה דק
2 גבעולי למון גראס, קצוצים דק
2 כפיות סוכר
מיץ מ-2 לימונים גדולים
2 כפות רוטב דגים
5-4 עלי חסה להגשה, שטופים (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. מרתיחים בסיר את ציר העוף ומוסיפים את חזות העוף. מביאים שוב לרתיחה ומכסים.

2. מבשלים את העוף בסיר במשך כ-10-8 דקות עד שהבשר מתרכך, מסירים מהאש ומשהים בצד במשך 10 דקות.

3. מסננים, מצננים וקוצצים את העוף. שומרים בצד את הציר.

4. קולים את האורז במחבת עד השחמה, וטוחנים אותו במכתש ועלי לאבקה דקה.

5. מניחים בקערה את העוף הקצוץ ומערבבים עם הבצל הירוק, הפלפלים הירוקים ועשבי התיבול.

6. ממיסים את הסוכר ברבע כוס מהציר ששמרנו בצד, מוסיפים את מיץ הלימון ורוטב הדגים ובוחשים היטב.

7. מוסיפים לסלט את הרוטב ואבקת האורז כמה דקות לפני ההגשה ומערבבים.

מגישים: מקשטים תחתית קערה שטוחה בעלי החסה ומגישים.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 8af272d at 14:03:11