מתכון שהוא ארוחה שלמה: סלט תאנים ועדשים משגע

סלט עדשים ותאנים | צילום: חיים יוסף
סלט עדשים ותאנים | צילום: חיים יוסף

הגרסה הנהדרת הזו לסלט עדשים היא כל מה שאנחנו רוצות ממתכון - גם טעים לאללה, גם מפוצץ בריאות וגם מוכן תוך כמה דקות. עונת התאנים שמגיעה לשיאה בימים אלה היא הזמן המושלם להכין אותו

88 שיתופים | 132 צפיות

 

4 מנות | טבעוני | קל

סלט שהוא ארוחה שלמה. יש בו שילוב של חלבון איכותי (עדשים), עלים ירוקים וחמיצות, מליחות ומתיקות. הוא יכול לשמש גם כסלט רושם בארוחה חגיגית – כזה ששובר את שגרת הסלט הירוק הרגיל.

סלט עדשים ותאנים | צילום: חיים יוסף
סלט עדשים ותאנים | צילום: חיים יוסף

עוד מתכונים טעימים
הג'אנק הכי בריא: פיצה מקמח כוסמין
לביבות תירס שילדים אוהבים
4 מזונות על שכדאי להתחיל לצרוך


החומרים
1 כוס עדשים שחורות מושרות במים 8־6 שעות
6 תאנים בשלות חתוכות לפלחים
חופן ארוגולה
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
1 פלפל צ׳ילי אדום
1 כוס עגבניות שרי חצויות
1/2 בצל סגול קטן פרוס דק
עלים מ־2 גבעולי נענע
עלים מ־2 גבעולי פטרוזיליה

לרוטב
מיץ סחוט מלימון אחד
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 שן שום מגוררת או קצוצה דק

אופן ההכנה
1. מרתיחים מים בסיר ומבשלים את העדשים 8־10 דקות עד שהן מתרככות ומוכנות. מסננים ומצננים.
2. מערבבים את מרכיבי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד.
3. מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה, יוצקים את הרוטב ומערבבים.