קינוחים לפסח: בראוניז שוקולד, קוקוס ושקדים

בראוניז שוקולד, קוקוס ושקדים | צילום: בועז לביא
בראוניז שוקולד, קוקוס ושקדים | צילום: בועז לביא

לא מדובר כאן בסתם עוד בראוניז - הקינוח המושלם הזה נטול קמח, נטול מוצרי חלב ומלא בשוקולד וקוקוס. חגיגת טעמים מתוקה במתכון פשוט להכנה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

 

"מאפה שוקולדי עשיר ובו מסתתרים ארבעה מוצרי קוקוס: שילוב של קרם ושמן קוקוס מחליף את החמאה המסורתית, קמח קוקוס נותן למאפה יציבות במקום קמח רגיל, ומעל העוגה יוצקים גנאש משוקולד וקרם קוקוס ומעטרים בשבבי קוקוס. חגיגה אמיתית לאוהבי הקוקוס והשוקולד".

עוד מתכונים של עז תלם שיגרמו לכן להודות על קיומו של הקוקוס:
המדריך השלם קוקוס: זנים, טיפים ועובדות שכיף לדעת
בטטה אפויה עם קוקוס וצ'ילי
וישיסואז קוקוס

קציצות הודו ברוטב קוקוס ותבלינים

 

החומרים ל-תבנית בגודל 20X20 | קל | פרווה

לבראוניז

3/4 כוס (150 גרם) סוכר
100 גרם שקדים פרוסים
200 גרם שוקולד מריר
180 גרם שמן קוקוס
2 כפות (30 מ"ל) קרם קוקוס
4 ביצים
1-2 כפות קמח קוקוס

לציפוי

150 גרם שוקולד מריר (50% מוצקי קקאו לפחות)
1/2 כוס + 2 כפות (150 מ"ל) קרם קוקוס
3-4 כפות שבבי קוקוס דקים

אופן ההכנה

לבראוניז

1. טוחנים את הסוכר והשקדים הפרוסים לאבקה במעבד מזון (לחלופין, אפשר להשתמש באבקת סוכר ובשקדים טחונים בכמויות זהות).

2. ממסים את השוקולד, שמן הקוקוס וקרם הקוקוס בפולסים במיקרוגל או בבן מארי.

3. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מצננים מעט.

4. מערבבים אל התערובת את הביצים, זו אחר זו, ואת קמח הקוקוס.

5. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך 25-30 דקות בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות, עד שתערובת תופחת ומתחילה להתבקע.

6. עדיף להוציא את הבראוניז מהתנור רגע לפני שהוא מוכן כדי שיישאר רך ועשיר. מצננים.

לציפוי

1. ממסים את השוקולד וקרם הקוקוס בפולסים במיקרוגל או בבן מארי עד קבלת תערובת חלקה ומבריקה. מצננים.

2. יוצקים את הציפוי על הבראוניז, מעטרים בשבבי קוקוס, חותכים לריבועים ומגישים.

3. הבראוניז נשמר במקרר במשך 4־5 ימים.

בראוניז שוקולד, קוקוס ושקדים | צילום: בועז לביא
בראוניז שוקולד, קוקוס ושקדים | צילום: בועז לביא

 

כתיבה, מתכונים והכנה עֹז תלם | צילום בועז לביא | סטיילינג ענת לבל
מוצרי הקוקוס באדיבות jammoka, המייבאים לארץ מוצרי קוקוס אורגניים ללא תוספים.