זו לא סתם עוגת גבינה, זה טירמיסו מהחלומות

טירמיסו של נמרוד אייזיק | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
טירמיסו של נמרוד אייזיק | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

אל תתנו למתכון המפורט להטעות אתכן, מדובר בעוגה שכל אחת יכולה להכין: טירמיסו גבינתי, טעים ומשגע שיהפוך ללהיט של חג שבועות

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל-2 תבניות בקוטר 20 ס"מ או 20 כוסות אישיות של 100 מ"ל | קל

החומרים:
11 חלמונים (את החלבונים אפשר לשמור בצד ולהכין מרנג)
300 גרם סוכר (כוס וחצי)
12 גרם ג'לטין
4 כפות מים קרים
125 גרם שמנת מתוקה(חצי מיכל)
750 גרם מסקרפונה (3 חבילות)
750 גרם שמנת מתוקה (3 קופסאות)
300 גרם עוגיות בישקוטי (חבילה)
כוס אספרסו איכותי וחזק
קקאו לא ממותק

טירמיסו של נמרוד אייזיק | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
טירמיסו של נמרוד אייזיק | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

עוד מתכונים שאתן חייבות לנסות
כל מה שטעים בעולם בעוגה אחת 
איך מכינים פיצה ללא גלוטן? מתכון של שי-לי ליפא
4 קינוחים שכל מי שאוהבת אוראו חייבת לטעום

ההכנה:
1. מניחים את הג'לטין במים קרים.

2. מקציפים חלמונים וסוכר עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה מאוד.

3. בסיר קטן מחממים 125 גרם שמנת מתוקה, מוסיפים את הג'לטין ומסירים מיד מהאש.

4 . שופכים את תערובת השמנת והג'לטין על החלמונים המוקצפים ומערבבים בתנועות קיפול.

5. מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומקציפים על מהירות בינונית דקה־שתיים, עד לקבלת
מסה אחידה. מניחים בצד.

6. מקציפים חצי הקצפה )כחצי דקה, רק עד למרקם רך( את שארית השמנת המתוקה ומקפלים לתוך מסת הגבינה.

7. ממלאים את תבנית העוגה במסת הגבינה עד למחצית הגובה.

8. טובלים את העוגיות בקפה, ומסדרים בשכבה אחת על גבי הגבינה.

9. מניחים את שארית מסת הגבינה על גבי העוגיות, מחליקים ומסדרים על גביה שכבה נוספת של עוגיות טבולות בקפה.

10. מכסים את התבנית ומכניסים ללילה למקרר.

11. בוזקים קקאו בנדיבות על העוגה ומגישים.