קינוח שובר שגרה: מלבי עם סומאק

| מאת: נוף עתאמנה אסמעיל

זוכת "מאסטר שף" נוף עתאמנה אסמעיל עם מתכון לקינוח יוצא דופן: מלבי עם תוספת סומאק שמכינים בקלות ומתענגים על כל ביס

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2018/09/sizes/2_wo_680_382.jpg
מלבי סומאק של נוף עתאמנה אסמעיל | צילום: בן יוסטר

 

אנחנו רגילים לשדך מלבי לפירות חמצמצים שמאזנים את סירופ הסוכר שמתווסף לקינוח. במתכון הזה השתמשתי בחמיצות הסומאק כדי לאזן את המתיקות.

המתכון ל-6-4 מנות | צמחוני חלבי | קל

החומרים
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כוס + 3 כפות (150 מ"ל) חלב
3 כפות קורנפלור
1/4 כוס סוכר
1 כפית מי ורדים

לסירופ
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים
3 כפות סומאק

 

מתכון למלבי סומאק של נוף עתאמנה אסמעיל | צילום: בן יוסטר

מלבי סומאק של נוף עתאמנה אסמעיל | צילום: בן יוסטר

עוד מתכונים טעימים
הגרסה המלוחה של מאפה שושנים
עוגיות טחינה ב-5 דקות
עוגת דבש של סבתא עם המרכיב הסודי

אופן ההכנה
1. מחממים את כל מרכיבי המלבי, למעט מי הוורדים, בסיר על אש בינונית

2. מערבבים היטב בעזרת מטרפה כדי להמיס את הקורנפלור וממשיכים לטרוף עד שהתערובת רותחת ומסמיכה.

3. מורידים מהאש.

4. מוסיפים את מי הוורדים, טורפים היטב ומוזגים לכלי הגשה. מעבירים למקרר ל־3 שעות.

5. מכינים את הסירופ: מרתיחים סוכר, מים וסומאק בקלחת, מבשלים את הסירופ על אש גבוהה כשתי דקות ומורידים מהאש

6. משאירים את הסומאק בתוך הסירופ ומצננים.

7. מסננים את הסומאק מהסירופ בבד חיתול ומגישים עם המלבי.

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 8af272d at 20:15:50