סופגניית היער השחור

סופגניית היער השחור | צילום: גל בן זאב
סופגניית היער השחור | צילום: גל בן זאב

סופגנייה שנותנת פרשנות ייחודית לעוגת היער השחור האגדית, שכולה מלאה קסם ומיסטיקה. השוקולד בשילוב דובדבני הבורדו עמוק וכובש, והמשחק בין המראה לבין הריח משכר

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל-12 סופגניות | בינוני | חלבי

12 סופגניות מבצק שוקולד

לגנאש שוקולד לבן

200 גר' שוקולד לבן
1/2 מכל פחות כף (100 מ"ל) שמנת מתוקה
⅓1 כפות (20 מ"ל) חלב
1/2מקל וניל

לסירופ דובדבנים

300 גר' דובדבני אמרנה בסירופ
1/2 כוס (100 מ"ל) מים
1 כף ליקר דובדבנים

לציפוי קקאו

5 כפות (50 גר') אבקת קקאו
3/4 כוס פחות 2 כפות (130 גר') סוכר
1/3 כוס + 1 כף (75 גר') מים
1/3 כוס + 1 כף (75 גר') שמנת מתוקה
1 כף שטוחה (8 גר') אבקת ג'לטין מושרית ב-2 כפות (30 גר') מים

לקישוט

שבבי שוקולד מריר (מגוררים בקולפן או בפומפייה)

 

אופן ההכנה

גנאש השוקולד הלבן

1. מניחים את השוקולד בקערה.

2. מחממים את השמנת, החלב ומקל הווניל עד לסף רתיחה ושופכים על השוקולד.

3. ממתינים כדקה ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מצננים.

4. מעבירים לשק זילוף עם צנטר בקוטר 6 מ"מ.

סירופ הדובדבנים

1. מסננים את הדובדבנים מהסירופ.

2. מחממים את הסירופ בסיר קטן, מוסיפים את המים והליקר ומערבבים.

3. מצננים ומעבירים למזרק דק.

ציפוי הקקאו

1. מרתיחים בסיר קטן את אבקת הקקאו, הסוכר והמים תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה.

2. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים.

3. מסירים מהאש, מוסיפים את הג'לטין, מערבבים היטב ומסננים.

ההרכבה

1. ממלאים את תחתית הסופגנייה במעט מסירופ הדובדבנים ובגנאש השוקולד הלבן.

2. מסדרים את הסופגניות על רשת ומצפים בציפוי הקקאו.

3. מקשטים בדובדבני אמרנה ושבבי שוקולד.

סופגניית היער השחור | צילום: גל בן זאב
סופגניית היער השחור | צילום: גל בן זאב

 

מתכונים והכנה שוקלטיירית מורן טביב זדה | צילום גל בן זאב | סטיילינג אינה גוטמן

הציפויים והמילויים שיגרמו לאורחים להתעלף כל נר מחדש:

מתכון בסיס לסופגניות אפויות או מטוגנות, רגילות או משוקולד
סופגניות זהב
סופגניות פררו רושה
סופגניות קוקוס