השילוש הקדוש: כל מה שטעים בעוגת גבינה אחת

עוגת גבינה על בסיס בצק פריך וציפוי גנאש שוקולד של תום פרנץ | צילום: יח"צ
עוגת גבינה על בסיס בצק פריך וציפוי גנאש שוקולד של תום פרנץ | צילום: יח"צ

מחפשות עוגה מרשימה באמת שתפיל את האורחים מהרגליים? השף קונדיטור תום פרנץ מציג את העוגה המנצחת של שבועות עם קרם גבינה, בצק פריך וציפוי גנאש שוקולד במתכון ששווה את ההשקעה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

השף תום פרנץ יחד עם חברת קונסטרוקטה מציג מתכון לעוגת גבינה מנצחת שמציעה את השילוש הקדוש: שוקולד, בצק פריך מתוק וקרם גבינה. מומלץ להכין אותה יום מראש כדי שתתייצב היטב. בנוסף, כדי לקבל תוצאה אסתטית במיוחד ממליץ פרנץ לרפד את שולי העוגה בשקף פלסטי אחרי אפיית הבסיס ורק אז לשפוך את קרם הגבינה והשוקולד. כשתחלצו את העוגה תתקבל עוגה אסתטית ומרשימה כמו של מקצועניות.

עוגת גבינה על בסיס בצק פריך וציפוי גנאש שוקולד של תום פרנץ | צילום: יח"צ
עוגת גבינה על בסיס בצק פריך וציפוי גנאש שוקולד של תום פרנץ | צילום: יח"צ

עוד מתכונים טעימים לשבועות
עוגת גבינה באסקית לא מהעולם הזה
כך תכינו עוגת גבינה גלידה ב-15 דקות עבודה
עוגת גבינה קסטה אינפורנטה משגעת

חומרים לעוגה בקוטר 26 ס"מ

החומרים לבסיס: 
1 חבילת (100 גרם) חמאה, רכה חתוכה לקוביות
חצי כוס (60 גרם) אבקת סוכר
1/4 כפית מלח
2 חלמונים
1 כוס (140 גרם) קמח
1 שקית אבקת אפייה

החומרים למלית:
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38%
1/3 כוס חלב
שליש כוס + כף (80 גרם) סוכר
1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
מיכל גדול (500 גרם) גבינה לבנה 5%

החומרים לציפוי שוקולד (גנאש):
½ מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 38%
1 חבילה (100 גרם) שוקולד מריר איכותי, שבור לקוביות
2 כפיות דבש
רבע כפית מלח

מכינים את הבסיס: מערבלים את החמאה, אבקת סוכר, מלח, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלמונים ומערבלים. מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.

ההכנה:
1. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 26 ס"מ ובעובי חצי סנטימטר (או מעט יותר אם אוהבים בצק עבה) ומניחים בתוך תבנית משומנת (ללא שולים).

2. מכניסים למקרר לחצי שעה נוספת. (טיפ -אם נשארו עודפי בצק יוצרים כדורים ומשטחים מעט עם הבוהן, אופים עד להזהבה- עוגיות חמאה הכי טעימות שטעמתם)

3. מחממים את התנור ל-170 מעלות. אופים את הבסיס 25-20 דקות, עד שהוא מזהיב מעט. מצננים.

המלית:
1. מקציפים שמנת מתוקה עם חלב וסוכר לקצפת רכה.

2. מוסיפים אינסטנט פודינג וממשיכים להקציף לקרם יציב. מקפלים פנימה את הגבינה ומערבבים עם מרית לתערובת אחידה.

3. יוצקים את המלית על הבסיס המצונן ומחליקים. שומרים במקרר  ללילה לפני הציפוי.

ציפוי השוקולד:
1. שמים את השוקולד בקערה. מביאים שמנת לרתיחה ויוצקים על השוקולד.

2. מערבבים היטב, מוסיפים דבש ומלח ומערבבים שוב לקבלת תערובת אחידה.

3. שהוא מצטנן לטמפרטורת החדר יוצקים את הגנאש על העוגה ומכניסים למקרר לשעתיים שלוש לפחות.

4. משחררים מהתבנית ומגישים.

השף תום פרנץ | צילום: יח"צ
השף תום פרנץ | צילום: יח"צ