עוגת גבינה קרה ואוכמניות

| מאת: מערכת את |

צילום: בועז לביא

עוגת גבינה משובחת עם ציפוי של ריבת אוכמניות

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2008/06/sizes/shutterstock_245516629-h_wo_680_382.jpg
עוגת גבינה קרה ואוכמניות | צילום: shutterstock

כשר, חלבי, קל

החומרים לתבנית 28 ס"מ:

לבסיס:

  • 2 ביצים, מופרדות
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס קמח, מנופה
  • למלית:
  • ½1 כוסות חלב
  • 20 גר' (4 כפיות) אבקת ג'לטין
  • ¼1 כוסות סוכר
  • 3 ביצים, מופרדות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 400 גר' גבינה לבנה 5%
  • 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה

לציפוי:

  • 250 גר' ריבת אוכמניות
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כף קורנפלור

אופן ההכנה:

הבסיס:

מקציפים חלבונים וסוכר.

טורפים חלמונים ומאחדים בעדינות עם הקצף. מוסיפים קמח ומאחדים בעדינות.

יוצקים לתבנית משומנת ואופים 10 דקות בחום של 170 מעלות.

המלית:

מחממים על אש קטנה חלב, ג'לטין ו-1/2 כוס סוכר עד שהג'לטין נמס (לא מרתיחים!). מקררים.

כשהתערובת קרה מוסיפים חלמונים, וניל ומלח ומערבבים. מוסיפים גבינה ומערבבים.

מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס סוכר ומאחדים בעדינות עם תערובת הגבינה.

מקציפים שמנת מתוקה עם שארית הסוכר ומאחדים בעדינות עם תערובת הגבינה.

יוצקים את התערובת על הבסיס האפוי ומקררים 6 שעות לפחות.

הציפוי:

מחממים את כל החומרים על אש קטנה ומבשלים תוך ערבוב במשך כמה דקות עד שמסמיך. מצננים ויוצקים על העוגה.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 8af272d at 06:16:56