דגים חריפים בסגנון מרוקאי

| מאת: שף אבי ביטון ממעדניית סוליקה

או בקיצור חריימה. רק בניגוד למה שאתן חושבות, מנת הדג הקלאסית הזאת היא גם סוחטת מחמאות וגם ממש פשוטה להכנה | מתכון מסדרת תבשילים מנחמים שיעבירו לכן את החורף בקלות

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2017/12/sizes/NIM8048_H_wo_680_382.jpg
דגים חריפים בסגנון מרוקאי | צילום: נמרוד סונדרס | סטיילינג: דלית מרחב

אחרי שטעמתן את מנת החריימה, בטח שלא תוכלו להתעלם מסדרת התבשילים הכי קלים להכנה והכי מפנקים לחורף:
תבשיל בשר-גרגירים אלג׳יראי
קדירת עוף ובירה במוד ברלינאי
חמין טבעוני מהשורש
וסנגריה שאי אפשר בלעדיה

 

החומרים ל-6-8 מנות |  קל |  בשרי

3 דגי בורי שלמים פרוסים לפרוסות בעובי 4 ס"מ
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים
10 שיני שום – חמש שלמות וחמש פרוסות
1 פלפל ירוק חריף פרוס דק
3 עגבניות חתוכות לרבעים
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
צרור כוסברה קצוץ גס
3 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה (טחונה בשמן)
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
מעט מלח

אופן ההכנה

1. מסדרים את הדגים ואת הירקות בסיר רחב.

2. מערבבים את כל התבלינים עם השמן והמים ויוצקים על הדגים והירקות.

3. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 25 דקות.

4. מגישים עם קוסקוס ביתי או עם חלה טרייה.

דגים חריפים בסגנון מרוקאי | צילום: נמרוד סונדרס | סטיילינג: דלית מרחב

דגים חריפים בסגנון מרוקאי | צילום: נמרוד סונדרס | סטיילינג: דלית מרחב

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: a274358157d41d98545 at 17:44:14