קציצות לוקוס ברוטב עגבניות חריף על חלה

| מאת: אילון עמיר ממסעדת הבסטה

מנת דג מושלמת לארוחה חגיגית שמנצחת כל חריימה: קציצות לוקוס עם רוטב מטבוחה חריף וחלה קלויה ומפתיעה שסופגת את כל הכיף הזה לביס אחד מושלם

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2017/09/sizes/Basta_003_H_wo_680_382.jpg
קציצות לוקוס ברוטב עגבניות חריף על חלה קלויה | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל

 

החומרים ל-4 מנות | בינוני | פרווה

לקציצות לוקוס

1 ק״ג פילה לוקוס קצוץ בסכין
מיץ משתי עגבניות סחוטות ביד
חצי צרור כוסברה, קצוץ
1 ביצה
כחמש כפות פירורי לחם
50 מ"ל שמן זית
גרידת לימון משני לימונים
מלח ופלפל

לרוטב עגבניות

3 קילו עגבניות חלוטות ומקולפות
3 פלפלים חריפים שרופים על אש גלויה
6 שיני שום פרוסות דק
כוס שמן סויה
3 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה

להגשה

4 פרוסות עבות של חלה קלויה בתנור
2 לימונים כבושים פרוסים גס
שמן זית לטיגון
עלי כוסברה לעיטור

עוד מתכונים שיעשו לכם חג קליל, לא מסובך וטעים למדי:
סלט קולורבי
טרטור במיה
בורקס סרטנים
טראפלס ברנדי וקפה

 

אופן ההכנה

לקציצות

1. מערבבים את כל המרכיבים ולשים במשך כמה דקות.

2. בידיים רטובות יוצרים קציצות אובליות.

לרוטב עגבניות

1. מחממים את השמן בסיר עמוק, מוסיפים את העגבניות.

2. בעזרת כף גדולה מועכים את העגבניות בסיר כדי שכל המיץ יצא.

3. מנמיכים את האש, מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים במשך שעה וחצי.

4. טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש.

להגשה

1. במחבת עם שמן זית צורבים את הקציצות משני הצדדים ומוסיפים את הרוטב.

2. מוסיפים כחצי כוס מים, מבשלים במשך כחמש דקות ומורידים מהאש.

3. מניחים כל שלוש קציצות על פרוסת חלה קלויה, מוסיפים רוטב ומעטרים בעלי כוסברה.

שיפה וקלילה תהיה השנה | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל

שיפה וקלילה תהיה השנה | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 8af272d at 04:07:08