הילדים יאהבו וגם אתן: ניוקי ברוטב עגבניות ביתי עם קרעי מוצרלה

| מאת: השפית מיכל לוי

המנה המושלמת לערב חורף קר: ניוקי במרקם מושלם עם רוטב עגבניות של בית וקרעי מוצרלה מושחתים. מתכון קל להכנה שאף אחד לא יוכל להגיד 'לא', גם לא הילדים

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2018/11/sizes/Untitled-1-1_wo_680_382.jpg
ניוקי ברוטב עגבניות עם מוצרלה | צילום: אנטולי מיכאלו

 

השפית מיכל לוי ממסעדת Brown יצאה למסע קולינרי לימודי באיטליה. היא הציצה למטבחים של המאמות והנונות האיטלקיות, הכירה מקרוב את סוד הקסם של המנות שעוברות מדור לדור וליקטה עבורנו מתכוני פסטה איטלקיים שיהפכו כל ארוחת ערב משפחתית מול הטלוויזיה לאירוע קולינרי מענג, בדיוק כמו מנת הניוקי הזו. את הניוקי מכינים לבד בבית וזה הרבה יותר קל ממה שאתן חושבות ובעיקר הרבה יותר טעים. אחר כך מוסיפים רוטב עגבניות משובח וקרעי מוצרלה ונזכרים שפחמימות זה החיים.

החומרים ל-4־6 מנות | צמחוני | בינוני

 

החומרים לרוטב העגבניות
2 ק"ג עגבניות תמר
1/2 כוס (100 מ"ל) שמן זית
6 שיני שום מעוכות בלחיצה עם סכין
2 פחיות עגבניות מקולפות עגבניות
1 כפית סוכר
כף שטוחה מלח 

עוד מתכונים טעימים:
הקינוח הכי קל בעולם: כריך פירות יער מרהיב
עוגת תבלינים עסיסית לשבת בבוקר
מכורות לאבוקדו? אתן חייבות לטעום את זה

6 תפוחי אדמה מבושלים
1 ביצה + חלמון
1/2 כף מלח
1 כוס (140 גרם) קמח (עדיף קמח 00)

להרכבת המנה
1 כוס (200 מ"ל) שמן זית
5־6 שיני שום
1 פלפל צ'ילי פרוס דק
1 כף חמאה צהובה
1 כפית מלח ים
1 כפית פלפל שחור גרוס
צרור עלי בזיליקום
1 כדור מוצרלה די בופאלו

אופן ההכנה

הכנת רוטב העגבניות
1. חורצים איקס בכל עגבנייה ובעזרת סכין קטנה וחדה (טורנה) מוציאים את העוקץ.  מרתיחים מים בסיר וחולטים את העגבניות כדקה. מעבירים לקערה עם מים קרים.  מקלפים וחוצים.
2. מחממים סיר על אש גדולה. כשהסיר חם מאוד מוסיפים שמן זית ומטגנים שום עד שהוא מזהיב. מוסיפים 1 ק"ג מהעגבניות החלוטות ומבשלים כ־2 דקות. מוסיפים עגבניות מקולפות, מערבבים ומבשלים 5־7 דקות עד שהרוטב אחיד וסמיך. מוסיפים סוכר ומלח, מערבבים וטוחנים.

הכנת הניוקי
1. מועכים את תפוחי האדמה במועך ידני. מעבירים לקערה, מוסיפים ביצה+חלמון ומלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. יוצרים מהבצק מעין נחשים שמנים ופורסים לקוביות. מקמחים את הבצק במשך כל העבודה.
2. מבשלים את הניוקי במים רותחים עם כף מלח גס. כשהניוקי צפים מוציאים אותם ומעבירים למסננת. שומרים את מי הבישול.

הרכבת המנה
מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים שום ומטגנים כדקה. מוסיפים את העגבניות החלוטות הנותרות ומערבבים. מוסיפים את רוטב העגבניות שהכנו ומערבבים. מוסיפים 2 כוסות ממי הבישול, חמאה, מלח ופלפל ומערבבים כ־5 דקות. מוסיפים את הניוקי ומערבבים. מפזרים עלי בזיליקום וקורעים מוצרלה מעל.

 

המנה שתהפוך כל ערב ביתי לחוויה קולינרית: ניוקי ברוטב עגבניות עם מוצרלה | צילום: אנטולי מיכאלו

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 8af272d at 22:55:55