עופיונים במרינדת ערק וזעתר: מתכון עם פטנט למנגל יום העצמאות

עופיונים במרינדת ערק וזעתר | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
עופיונים במרינדת ערק וזעתר | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

רגע לפני המנגל המסורתי של יום העצמאות השף יהונתן בורוביץ' ממסעדת M25 עם מתכון טעים וקל לעופיונים במרינדת ערק, זעתר וסחוג ירוק, כולל הסוד שיעזור לכן לשמור על עסיסיות הבשר

88 שיתופים | 132 צפיות

 

הסוד במתכון הפשוט הזה הוא שימוש בבריין (Brine), תמיסת מלח המרככת את הבשר ועוזרת לשמור על עסיסיותו.

החומרים ל-4 מנות | קל | בשרי

עוד מתכונים טעימים
השיפוד שישדרג את מנגל יום העצמאות
עראייס עדשים טבעוני
מיני לחמעג'ונים שיגנבו את ההצגה
אפרסקים בגריל עם ויסקי, דבש וקרם פרש

החומרים
2 עופיונים במשקל 500־600 גרם כל אחד
לבריין
כוס ערק
חופן פלפל אנגלי
חופן עליי דפנה
2 כפות מלח
3 כפות סוכר
חופן עלי זעתר טריים
2 שיני שום פרוס

אופן ההכנה

1. מניחים את העופיונים בקופסה שתכיל אותם בנוחות.

2. מרתיחים את חומרי הבריין, מבשלים במשך שתי דקות ומורידים מהאש. מצננים.

3. שופכים את הבריין על העופות ומשלימים במים עד כיסוי העופות. מכסים ומניחים במקרר ללילה אחד עד שלושה לילות.

4. להגשה: מוציאים את העופות מהבריין, שוטפים אותם במים זורמים, מייבשים, ממליחים ומפלפלים.

5. עוטפים כל עופיון בנייר פרגמנט ולאחר מכן בנייר כסף. מניחים את העופות העטופים על גריל לוהט וצולים כשמונה דקות מכל צד.

6. מסירים את העטיפה וצולים עוד מספר דקות מכל צד, עד שהעור הופך זהוב ופריך.

7. מגישים עם ירקות צלויים מהגריל וסחוג.

 

סחוג
חצי קילו פלפלים ירוקים חריפים, מנוקים מהעוקץ
שני צרורות כוסברה שטופה
שיני שום קלופות מראש אחד
כפית מלח
כפית פלפל גרוס
טוחנים את כל החומרים במטחנת בשר או במעבד מזון. אם משתמשים במעבד מזון מוסיפים מעט שמן קנולה.

 

עופיונים במרינדת ערק וזעתר | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
עופיונים במרינדת ערק וזעתר | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי