ארוחה שלמה במחבת אחת: פאייה פירות ים משגע

מתכון לפאייה פירות ים | צילום: אנטולי מיכאלו, הפקה גלי וולוצקי, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
מתכון לפאייה פירות ים | צילום: אנטולי מיכאלו, הפקה גלי וולוצקי, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

השפית אביבית פריאל-אביחי ממסעדת אוזריה עם מתכון מנצח לפאייה פירות ים עם פפריקה מעושנת, פטרוזיליה ואפונת שלג. מנה נהדרת שתגרום לכל הסועדים ללקק את האצבעות

88 שיתופים | 132 צפיות

 

ארוחה שלמה במחבת, עשירה, טעימה, מכילה כל טוב ואפשר לאכול ישר מהמחבת בכף. 

החומרים ל-4-3 מנות | קל | לא כשר

 

עוד מתכונים טעימים
גספצ'ו שמכינים ב-10 דקות
כשהטרייפל הבריטי פגש את הקדאיף
המילוי המושלם לברוסקטה 

החומרים:
2 כוסות ציר דגים (להשיג במעדניות. אם אין, להחליף במים)
20 שערות זעפרן
בצל לבן קצוץ
1/4 ק"ג אורז
1/4 כוס שמן זית
כף שום כתוש
כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות פטרוזיליה (קצוצה דק)
2 כפות אורגנו (קצוץ דק)
עגבנייה אדומה קלופה וחתוכה לקוביות
כף שטוחה מלח דק
4 יחידות קלמרי נקי חתוך לטבעות עבות
12 יחידות מולים טריים
12 יחידות שרימפס קלוף נקי
חבילת ברוקומיני
כוס אפונת שלג נקייה

אופן ההכנה:

1. מרתיחים 2 כוסות ציר דגים עם הזעפרן.

2. במחבת פאייה רחבה מאדים את הבצל בשמן זית, מוסיפים את האורז, התבלינים, העגבניות, השום ועשבי התבלין. מוסיפים ציר רותח.

3. במקביל חולטים את הירקות במים רותחים עם מלח ומעבירים למי קרח.

4. מפזרים את פירות הים מעל האורז. גוזרים נייר אפייה לגודל המחבת ומניחים מעל.

5. מכניסים ל־15 דקות לתנור שחומם ל־200 מעלות. מוציאים, מוסיפים את הירקות הירוקים ומחזירים לתנור ל־5 דקות נוספות.

מתכון לפאייה פירות ים | צילום: אנטולי מיכאלו, הפקה גלי וולוצקי, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
מתכון לפאייה פירות ים | צילום: אנטולי מיכאלו, הפקה גלי וולוצקי, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי