קדירת עוף, נקניקים מעושנים, כרוב ובירה

| מאת: שף אבי ביטון ממעדניית סוליקה

מכניסים את כל הרכיבים לתנור, הולכים לשנ"צ וקמים אחרי כמה שעות למנת חורף עשירה ומנחמת שעושה טוב על הנשמה | מתכון של השף אבי ביטון מסדרת תבשילי חורף בקלי קלות

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2017/12/sizes/NIM8064_H_wo_680_382.jpg
קדירת עוף, נקניקים מעושנים, כרוב ובירה | צילום: נמרוד סונדרס | סטיילינג: דלית מרחב

 

תבשיל חורפי עשיר ומהביל שמגיע מחבל אלזס שבין צרפת לגרמניה. כדאי להצטייד בחרדל איכותי ובלחם שחור טוב.

עוד תבשילים להתפנק איתם:
תבשיל בשר-גרגירים אלג׳יראי
חריימה שיעשה לכן טעים בקישקע
חמין טבעוני מהשורש
וסנגריה שאי אפשר בלעדיה

 

החומרים ל-6-8 מנות |  קל |  בשרי

10 שוקי עוף
2 נקניקי קבנוס פרוסים לטבעות בעובי 1 ס״מ
1/2 כרוב לבן פרוס דק
1 גזר פרוס לטבעות בעובי 1 ס״מ
1 בצל לבן גדול פרוס דק
10 שיני שום
4 ענפי טימין
1 צרור שמיר קצוץ
ליטר בירה בהירה
1 כף סוכר חום
מלח, פלפל

אופן ההכנה

1. שמים את כל החומרים בכלי חסין חום.

2. אופים למשך כשעתיים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.

3. מורידים את הטמפרטורה ל־140 מעלות ואופים עוד שעה.

4. מגישים עם צנצנת חרדל, לחם שחור, יין לבן יבש או בירה בהירה.

קדירת עוף, נקניקים מעושנים, כרוב ובירה | צילום: נמרוד סונדרס | סטיילינג: דלית מרחב

קדירת עוף, נקניקים מעושנים, כרוב ובירה | צילום: נמרוד סונדרס | סטיילינג: דלית מרחב

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: a274358157d41d98545 at 17:33:58