מתכוננים למנגל: השיפוד שישדרג את יום העצמאות

שיפוד עות'מאני | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
שיפוד עות'מאני | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

לכבוד המנגל המסורתי של יום העצמאות הלכנו על ארוחה שחוגגת את כל מה שישראלי וים תיכוני. השף יהונתן בורוביץ' ממסעדת M25 מפנק במתכון לשיפודים בסגנון עות'מאני, כולל טכניקת צלייה מיוחדת היישר מאיסטנבול

88 שיתופים | 132 צפיות

 

את הטכניקה הזאת, צלייה קצרה בחום גבוה של חלקי פנים, למד בורוביץ' בביקוריו באיסטנבול. אפשר להשתמש בכל סוג של חלקי פנים שאתם אוהבים (כבדים, לבבות, אשכים וכליות). בקשו מהקצב שינקה עבורכם את חלקי הפנים הטריים ביותר שבידיו ויחתוך אותם לקוביות שוות בגודלן.

החומרים ל-4 מנות | קל | בשרי


עוד מתכונים טעימים
עראייס עדשים טבעוני
מיני לחמעג'ונים שיגנבו את ההצגה
עופיונים במרינדה עם פטנט סודי
אפרסקים בגריל עם ויסקי, דבש וקרם פרש

החומרים
בצל סגול אחד פרוס דק
כף סומאק
כף שמן זית
כפית מיץ לימון
200 גרם שקדי עגל או טלה המיועדים לצלייה
200 גרם לבבות טלה
200 גרם כבד טלה
מלח
פלפל

אופן ההכנה
1. להכנת הבצל: מערבבים את פרוסות הבצל עם הסומאק, שמן הזית, מיץ הלימון ומעט מלח.

2. משפדים את קוביות הבשר על שיפוד מתכת עבה.

3. מלהיטים גריל פחמים לחום הגבוה ביותר.

4. מניחים את השיפודים על הגריל וצולים שתי דקות מכל צד, בלי להזיז את השיפוד יתר על המידה.

5. מורידים מהאש, ממליחים ומפלפלים, מגישים עם הבצל בסומאק ואם אוהבים גם עם קצת עמבה.

שיפוד עות'מאני | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
שיפוד עות'מאני | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי