המנה המנצחת של החג: תבשיל ארטישוק וזעפרן של השף ארז קומרובסקי

תבשיל ארטישוק וזעפרן של ארז קומרובסקי | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי, הפקה: גלי וולוצקי
תבשיל ארטישוק וזעפרן של ארז קומרובסקי | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי, הפקה: גלי וולוצקי

מי אמר שמנה לליל הסדר צריכה להיות מסובכת? השף ארז קומרובסקי מפנק במתכון חגיגי וקל לתבשיל ארטישוק וזעפרן שיביא את טעמי האביב היישר לשולחן החג

88 שיתופים | 132 צפיות

 

תבשיל קליל עם ניחוח משכר של זעפרן, הזהב האדום. הפשילו שרוולים וקלפו את הארטישוקים בעצמכם, אל תשתמשו בלבבות או בתחתיות ארטישוק קפואים במתכון הזה.

המתכון ל-8־6 מנות | קל | צמחוני

 

עוד מתכונים שישדרגו לכן את פסח:
קונפי כרישה, שומר ושום ירוק
סלט תפוחי אדמה עם עלים ירוקים
תבשיל בשר ראש עם מנגולד ואפונת גינה

החומרים
כוס שקדים שלמים
10 לבבות ארטישוק קלופים ומנוקים, חתוכים לרבעים
שמן זית לטיגון
2 שיני שום פרוסות
½ כוס יין לבן יבש
½ גרם זעפרן איכותי
1־½2 כוסות ציר עוף
מלח, פלפל לבן גרוס טרי
2 ענפי טימין טרי
מיץ מלימון־לימון וחצי, סחוט טרי
כוס עלי פטרוזיליה

אופן ההכנה

1. מניחים את השקדים בעקרית ושופכים עליהם מים רותחים.
2. משרים למספר דקות וקולפים את השקדים.
3. קולים אותם במחבת על אש נמוכה עם מעט שמן, ושומרים בצד.
4. בסיר שטוח ורחב עם מעט שמן זית מקפיצים את רבעי הארטישוקים במשך מספר דקות.
5. מוסיפים את השום הפרוס ואחרי כחצי דקה מוסיפים את היין הלבן והזעפרן.
6. מביאים לרתיחה ומוסיפים את ציר העוף. מתבלים במלח ובפלפל לבן גרוס טרי, ומפזרים מעט עלי טימין.
7. מבשלים במשך כחמש דקות.
8. מוציאים את הארטישוקים והרוטב לקערה שטוחה, מטפטפים מיץ לימון ומעט שמן זית ומפזרים למעלה את השקדים הקלויים והפטרוזיליה.
9. מגישים מייד כתוספת או כמנה בפני עצמה.

 

תבשיל ארטישוק וזעפרן של ארז קומרובסקי | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי, הפקה: גלי וולוצקי
תבשיל ארטישוק וזעפרן של ארז קומרובסקי | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי, הפקה: גלי וולוצקי