פוקצ'ה ללא גלוטן

מתאימה במיוחד לארוחה איטלקית שכולם יוכלו ליהנות ממנה

88 שיתופים | 132 צפיות

אם משתמשים בשמרים טריים יש להמיס אותם במעט מים לפני ההוספה.

מצרכים:

הבצק:

  • 1.100 גר' קמח ללא גלוטן
  • 10 גר' שמרים יבשים (או 30 גר' טריים)
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1 כף שמן זית
  • 3 כוסות מים

להמשך:

  • מעט שמן זית
  • מעט מלח גס

אופן ההכנה:

לשים את כל חומרי הבצק במיקסר במשך כ-5 דקות, לקבלת בצק דביק.

נוטלים פיסות מהבצק ומעבדים לפוקצ'ות עגולות ושמנמנות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל שמן זית ומלח גס, ומשהים במקום חמים עד הכפלת הנפח.

אופים כ-15-10 דקות עד להזהבה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. במהלך האפייה מתיזים מדי פעם מים על הבצק.

טיפ: לפני ההתפחה הניחו מעל הבצק עגבניות שרי או כל תבלין אחר לפי טעמכם.