פוקצ'ה ללא גלוטן
מתאימה במיוחד לארוחה איטלקית שכולם יוכלו ליהנות ממנה
88 שיתופים | 132 צפיות
אם משתמשים בשמרים טריים יש להמיס אותם במעט מים לפני ההוספה.
מצרכים:
הבצק:
- 1.100 גר' קמח ללא גלוטן
- 10 גר' שמרים יבשים (או 30 גר' טריים)
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כף מלח
- 1 כף שמן זית
- 3 כוסות מים
להמשך:
- מעט שמן זית
- מעט מלח גס
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק במיקסר במשך כ-5 דקות, לקבלת בצק דביק.
נוטלים פיסות מהבצק ומעבדים לפוקצ'ות עגולות ושמנמנות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל שמן זית ומלח גס, ומשהים במקום חמים עד הכפלת הנפח.
אופים כ-15-10 דקות עד להזהבה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. במהלך האפייה מתיזים מדי פעם מים על הבצק.
טיפ: לפני ההתפחה הניחו מעל הבצק עגבניות שרי או כל תבלין אחר לפי טעמכם.