פשטידת תרד וגבינות – מתכון קל, פשוט וטעים

נמאס לכן מחביתה וסלט לארוחת ערב? קבלו מתכון נהדר לפשטידת תרד וגבינות בגרסה קלה ופשוטה במיוחד. רק מערבבים את כל המצרכים, מכניסים לתנור ונהנים מארוחה שכולם אוהבים

88 שיתופים | 132 צפיות

 

כשר, קל, מהיר, חלבי

 

מצרכים לתבנית 20X20 ס"מ:
2 ק"ג עלי תרד, שטופים
300 גר' גבינה בולגרית
500 גר' גבינה לבנה 5%
150 גר' חמאה (או מרגרינה), מומסת
לציפוי:

250 גר' גבינה צהובה (או קשקבל), מגוררת
2 כפות קמח
½1 כוסות חלב
2 כפות אבקת מרק (לא חובה)

פשטידת תרד וגבינות | צילום: Shutterstock
פשטידת תרד וגבינות | צילום: Shutterstock

עוד מתכונים טעימים
איך מכינים קציצות בתנור בלי לוותר על העסיסיות?
חזה עוף עם רוטב פטנט
נגיסי שוקולד בלי גלוטן 

אופן ההכנה:
1. חולטים בסיר את עלי התרד, מסננים וסוחטים היטב מעודפי הנוזלים. מעבירים לקערת ערבוב ומצננים לטמפרטורת החדר.

2. מועכים את הגבינה הבולגרית ומוסיפים לעלי התרד. מוסיפים את הגבינה הלבנה והחמאה (או המרגרינה) המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מעבירים את תערובת התרד והגבינות לתבנית משומנת ומשטחים לשכבה אחידה.

הציפוי:
1. מערבבים בקערה את כל חומרי הציפוי (אם התערובת דלילה מדי אפשר להוסיף עוד גבינה צהובה).

2. יוצקים את הציפוי על תערובת הפשטידה ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כ-20 דקות או עד שפני הציפוי זהובים.