השפית אביבית פריאל-אביחי מציגה: 3 מילויים מענגים לברוסקטה

ברוסקטות של השפית אביבית פריאל-אביחי | צילום: אנטולי מיכאלו
ברוסקטות של השפית אביבית פריאל-אביחי | צילום: אנטולי מיכאלו

במקום שוב ללכת על סנדוויץ', השפית אביבית פריאל-אביחי מציגה את הברוסקטה, אחותו האלגנטית והפתיינית. עם מילויים טעימים ומקוריים של פורל מעושן וצ'ימיצ'ורי, חציל ופלפל קלוי וחמאת חרדל

88 שיתופים | 132 צפיות

 

 

למה לאכול כריך מסורבל כשאפשר לאכול שתיים או שלוש ברוסקטות? כל מה שצריך לגרסה הפתיינית והמתוחכמת של הסנדוויץ' הוא בגט אחד, חתוך לפרוסות אלכסוניות, מרוח בשמן זית וקלוי בתנור.

 המתכון ל-3-4 מנות | קל

עוד מתכונים טעימים
הקינוח שמפגיש בין טרייפל לקדאיף
גספצ'ו קר לימות הקיץ החמים
פאייה פירות ים שאוכלים ישר מהמחבת

פורל מעושן וצ'ימיצ'ורי

החומרים לפורל:
פילה מפורל אחד
כף שמן זית
כוס מלח גס
1/2 כוס עלי תה שחור (בתפזורת)
חופן טימין קצוץ
מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס לתיבול

החומרים לצ'ימיצ'ורי:
2 כפות בצל ירוק קצוץ
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף בצל לבן קצוץ
1/2 כפית צ'ילי אדום
3 כפות חומץ טבעי
שן שום קטנה כתושה
1/2 כוס שמן זית
מלח דק

אופן ההכנה:

1. מרפדים סיר שטוח בנייר אלומיניום ומפזרים מלח גס ועלי תה שחור. מניחים שכבה נוספת של נייר אלומיניום מעל ומחוררים אותו מעט בעזרת קיסם.

2. מושחים את פילה הדג בשמן זית, מתבלים במלח, בפלפל ובהרבה טימין קצוץ, ומניחים כשצד העור מונח על גבי נייר האלומיניום.

3. סוגרים ואוטמים היטב את הסיר ומניחים אותו על אש נמוכה למשך כ־15 דקות.

4. מסירים את הסיר מהאש ומשאירים את הסיר סגור למשך 15 דקות נוספות.

5. מוציאים את הדג, מסירים ממנו את העור ושומרים בקופסה סגורה במקרר, מכוסה בשמן זית.

6. בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל חומרי הצ'ימיצ'ורי.

7. מורחים כל ברוסקטה בצ'ימיצ'ורי ומניחים מעל כמה נתחי פורל מעושן.

 

הברוסקטות המושלמות של השפית אביבית פריאל-אביחי | צילום: אנטולי מיכאלו
הברוסקטות המושלמות של השפית אביבית פריאל-אביחי | צילום: אנטולי מיכאלו

 

חציל ופלפל קלוי

החומרים:
חציל קל ומבריק
2 פלפלים אדומים
שמן זית
מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
מלח אטלנטי
פטרוזיליה קצוצה
אורגנו טרי קצוץ

אופן ההכנה:

1. קולים את החציל על אש גלויה מכל הצדדים. קולפים אותו ומתבלים בשמן זית, במיץ לימון, בשום כתוש, במלח ובפטרוזיליה קצוצה.

2. מושחים את הפלפלים בשמן זית וקולים אותם בתנור בטמפרטורה של 250 מעלות עד שהקליפה משחירה. מעבירים אותם לשקית ניילון אטומה ומחכים עשר דקות. מוציאים מהשקית, קולפים ומתבלים בשמן זית, במיץ לימון, במלח ובאורגנו קצוץ.

3. מורחים את הברוסקטה בחציל ומניחים רצועות פלפל מעל.

 

ברוסקטת ברזאולה על חמאת חרדל

החומרים:
100 גרם חמאה
כף חרדל גרגירים
שן שום קטנה
קורט מלח אטלנטי
9 פרוסות ברזאולה

אופן ההכנה:

1. מכינים את החמאה – טוחנים במעבד מזון את החמאה, החרדל, שן השום והמלח.
שומרים בצנצנת במקרר.

2. מורחים את הברוסקטות בחמאה, מניחים על כל פרוסה כמה פרוסות ברזאולה ומעטרים בתאנים מיובשות.