מרק אפונה של פלאפל גבאי

| מאת: השף לירן גבאי מפלאפל גבאי

לירן גבאי מפלאפל גבאי המיתולוגי ורשת מאצ'ו מאצ'ו מפנק אותנו במתכון למרק אפונה שנותן בוסט של בריאות. תעשו לכם יום ירוק

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2016/12/sizes/פלאפל-גבאימרק-אפונה-צילום-אפיק-גבאי_h_wo_680_382.jpg
מרק אפונה | צילום: אפיק גבאי

 

החומרים:

½ סלרי
1 בצל קצוץ
כוס וחצי אפונה יבשה
3 גזרים
3 ליטר מים רותחים
כוס פטרוזיליה קצוצה
כוס כוסברה קצוצה
5 שיני שום כתושות
1 כף כמון
½ כפית מלח
¾ כפית פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

1. מטגנים בסיר את הבצל והסלרי עד להזהבת הבצל.

2. מוסיפים את הגזר והשום וממשיכים לטגן מעט.

3. מוסיפים את התבלינים היבשים.

4. מוסיפים את האפונה ומעליה את המים.

5. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

6. מבשלים כשעה על אש נמוכה ובוחשים מדי פעם.

7. מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה ומבשלים 10 דקות נוספות על אש נמוכה.

מרק אפונה | צילום: אפיק גבאי

מרק אפונה | צילום: אפיק גבאי

 

עוד מרקים של השף לירן גבאי שיפנקו אתכם יותר ממפזר החום

מרק דנדוש עשיר בקטניות
מרק קובה סלק
מרק חרירה
מרק ירקות עם גריסים
מרק גונדי

מרקים שיעשו לנו חורף חם | צילום: אפיק גבאי

מרקים שיעשו לנו חורף חם | צילום: אפיק גבאי

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 8af272d at 09:13:11