מרק גונדי

| מאת: השף לירן גבאי מפלאפל גבאי

מנה ביתית מפנקת של מרק עוף צח עם קציצות גונדי עשירות בטעמים. מתכון מעולה של פלאפל גבאי שישאיר אתכם בבית שבעים ומחוממים בימי החורף הסגריריים

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2016/12/sizes/מרקים-צילום-אפיק-גבאי_h_wo_680_382.jpg
מרקים שיעשו לנו חורף חם | צילום: אפיק גבאי

 

החומרים:

לקציצות:

½ ק"ג חזה עוף טחון
2 בצלים בינוניים
150 גרם קמח חומוס
מעט שמן
מלח ופלפל
¼ כפית כמון
¼ כפית כורכום
¼ כפית כוסברה טחונה
¼ כפית הל

למרק:

¼ כפית כורכום
1 ליטר ציר עוף
קורט הל
מלח ופלפל לפי הטעם
ניתן להוסיף סלרי קצוץ וכנפי עוף לשדרוג הטעם

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי הקציצה עד לקבלת עיסה אחידה.

2. יש להקפיד שלא מתקבלת עיסה רכה מדי (ניתן להוסיף עוד קמח חומוס במידת הצורך) ולא קשה מדי (ניתן להוסיף מים במידת הצורך).

3. שופכים את המים לסיר, מוספים את תבליני המרק ומביאים לרתיחה.

4. מכינים מתערובת הקציצות קציצות בגודל הרצוי ומניחים בתוך המרק.

5. מבשלים כ-30 דקות.

6. ניתן להגיש עם אורז לבן.

מרקים שיעשו לנו חורף חם | צילום: אפיק גבאי

מרקים שיעשו לנו חורף חם | צילום: אפיק גבאי

 

עוד מרקים של השף לירן גבאי שיפנקו אתכם יותר ממפזר-החום

מרק אפונה
מרק קובה סלק
מרק חרירה
מרק ירקות עם גריסים
מרק דנדוש עשיר בקטניות

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 8af272d at 08:45:29