כריך עם שניצל שרימפס בסגנון יפני

סאנדו שרימפס | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
סאנדו שרימפס | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

השף יובל בן נריה מ"טאיזו" ו"יא-פאן" מפנק במתכון מקורי לסנדוייץ' יפני מסורתי ממולא בשניצל שרימפס פריך עם רוטב חמצמץ וסלט קולסלאו בצד. מושלם כמנה קלילה וסקסית לארוחת ולנטיין מקורית

88 שיתופים | 132 צפיות

 

במקום לצאת אל הקור, לשלם לבייביסיטר ולנקר מעל הקינוחים, למה שלא תעשו לכן ארוחת וולנטיין רומנטית בבית? יובל בן נריה, שף מסעדת יא־יפן וטאיזו, מגיש ארוחה יפנית סקסית וקלילה שתשאיר אתכם מוכנים לפעילות גם אחרי האוכל.

עוד מתכונים לארוחה רומנטית יפנית וסקסית
סלט בייבי ג'אם: הגרסה היפנית לסלט קיסר
פילה סלמון במרינדה יפנית

החומרים ל-2 מנות |  בינוני |  לא כשר

 

החומרים לקאצו שרימפס:
1 כוס שרימפס טרי מקולף וקצוץ דק
1 כף סוכר
1 כף סויה בהירה או סויה תאילנדית
1/2 כוס קמח
ביצה טרופה
1/2 כוס פנקו (פירורי לחם יפנים)
שמן לטיגון

החומרים לכריך
4 פרוסות לחם מרובעות, ללא הקרום הקשה
2 פרוסות צ'דר אנגלי

החומרים לסלט קולסלאו
1 כוס כרוב קצוץ
4 כפות תפוח ירוק קצוץ
קורט מלח

החומרים לרוטב
חצי כוס מיונז יפני
1 כף חומץ אורז
2 כפות מירין
1 כף שטוחה חרדל מאיכות טובה

אופן ההכנת הקציצה: 

1. מניחים את השרימפס הקצוץ בקערה עם הסוכר והסויה, מערבבים היטב.

2. קורצים בידיים שתי קציצות מרובעות מהתערובת ומניחים אותן על מגש מכוסה נייר פרגמנט. מכניסים למקפיא לשעתיים. 

3. בינתיים מכינים את הסלט: מערבבים בקערה את הכרוב ואת התפוחים עם חומרי הרוטב. ממליחים ושומרים בצד. 

4. מוציאים מהמקפיא את קציצות השרימפס. טובלים קודם בקמח, אחר כך בביצה טרופה ולבסוף בפירורי הפנקו ומטגנים בשמן עמוק רותח מספר דקות בכל צד, עד להזהבה.

5. מרכיבים את הכריכים: מניחים נעל שתי פרוסות לחם את סלט הקולסלאו, את הקציצה ועליה את פרוסת הצ'דר. מכסים בפרוסת לחם נוספת.

 

סאנדו שרימפס | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
סאנדו שרימפס | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי