סלט בייבי ג'אם: הגרסה היפנית לסלט קיסר

| מאת: יובל בן נריה

מי היה מאמין שסלט חסה יכול להיות כל כך טעים? השף יובל בן נריה מ"טאיזו" ו"יא-פאן" לוקח חסת בייבי ג'אם, מעניק לה טוויסט אסייתי והתוצאה היא מנה מקורית, קלילה וסקסית לארוחת ולנטיין קצת אחרת

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2018/02/sizes/H-1-4_wo_680_382.jpg
סלט בייבי ג'אם | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

 

במקום לצאת אל הקור, לשלם לבייביסיטר ולנקר מעל הקינוחים, הנה מנת ולנטיין שתזכיר לכן שגם את היום הכי קיטשי בשנה אפשר לחגוג באופן מקורי ויוצא דופן.

עוד מתכונים לחגוג איתם את יום האהבה
כריך עם שניצל שרימפס בסגנון יפני
פילה סלמון כזה עוד לא טעמתן

 

חומרים ל-2 מנות | קל | צמחוני

 

החומרים לסלט
6 ראשי חסה בייבי ג'אם
2 כפות עלי גרגר נחלים
2 כפות פקאן סיני שבור
2 כפות פרמז'ן מגורר

החומרים לרוטב
1/2 כוס מיונז יפני (או מיונז רגיל)
1 כף מירין
1 כף חומץ אורז
1 כף צ'ילי קוריאני או צ'ילי מתוק גרוס
2 כפות פרמז'ן מגורר
2 כפיות חרדל מאיכות טובה
1 כפית אבקת קארי יפני (אם אין – אפשר אבקת קארי צהוב)

הרכבת המנה

1. מניחים את כל מרכיבי הרוטב בקערה וטורפים במטרפה ידנית או במזלג.

2. חוצים את ראשי החסה וצורבים אותם על מחבת לוהטת עם מעט שמן קנולה למשך דקה־שתיים (אם יש ברנר בבית ניתן להשחים אותם עם הברנר).

3. מניחים את ראשי החסה בקערה ומוזגים עליהם את הרוטב. מערבבים היטב. מסדרים את החסה בצלחת הגשה ומפזרים את עלי גרגר הנחלים, הפקאן הסיני והפרמז'ן המגורר.

סלט בייבי ג'אם | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

סלט בייבי ג'אם | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 73c35fc2244a at 01:42:42