סלט תפוחי אדמה סגול

סלט תפוחי אדמה סגול | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
סלט תפוחי אדמה סגול | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

לקחנו את אחד הסלטים הכי טעימים ואהובים שיש והוספנו לו טוויסט צבעוני עם הרבה תפוחי אדמה סגולים, מיני בצלים, אגוזי פקאן ואפונה עם רוטב ייחודי

88 שיתופים | 132 צפיות

 

אם לא מצאתם תפוחי אדמה סגולים ניתן להשתמש בתפוחי אדמה רגילים. כדי לצבוע אותם, אפשר להוסיף סלק מגורר (או מיץ סלק סחוט טרי) ישירות למי הבישול. ברוטב אפשר להשתמש לא רק בחומץ אלא גם במים של מלפפונים חמוצים – מרכיב מפתיע שמוסיף ממד של חמיצות ועומק. את הסלט הזה כדאי להכין לילה מראש כדי שיספוג את כל הטעמים.

 

החומרים ל-4 מנות | קל/בינוני | טבעוני

לסלט

4-5 תפוחי אדמה סגולים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל של כ־3 ס"מ
חופן אגוזי פקאן, קצוצים גס
1 בצל סגול, קלוף ופרוס דק
2 בצלים ירוקים, פרוסים דק
חופן גדול (150 גרם) אפונה קפואה (מומלץ אפונה עדינה), מבושלת לפי הוראות היצרן

לרוטב

1 כף חומץ בן יין
1 כף חרדל גרגרים
2 כפות מי מלפפונים חמוצים במלח (ניתן להחליף בכף נוספת של חומץ)
1 כפית שטוחה סוכר לבן
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

לעוד מתכונים שיסדרו לכן ארוחה שכולה נחמה:
תפוחי אדמה פריכים, מכל הזנים
קובה פטטה – קובה תפוחי אדמה במילוי בשר
פום בולנז'ר אישי: גראטן תפוחי אדמה צרפתי

 

אופן ההכנה

1. שמים את תפוחי האדמה בסיר בגודל בינוני. מוסיפים מים עד גובה תפוחי האדמה, מתבלים במעט מלח ומביאים לרתיחה.

2. מבשלים מעל להבה בינונית 18 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים אך לא מתפרקים. מסננים ונותנים לתפוחים להתקרר מעט.

3. מערבבים בקערה את כל המצרכים לרוטב עד לקבלת מרקם אחיד.

4. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה.

5. מוסיפים את כל שאר המצרכים לסלט. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים.

6. מתבלים בעוד מלח, פלפל או חומץ לפי הטעם. מעבירים למקרר ומשהים שעה (או לילה שלם) לפני שמגישים.

סלט תפוחי אדמה סגול | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
סלט תפוחי אדמה סגול | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

מגוון תפוחי האדמה המוצגים באדיבות ״עלה הביתה״.
עז תלם הוא בעל בלוג האוכל The Kitchen Coach ומחבר ספר הכרובית.