פסח בקלי קלות: מתכון לסלט תרד טורקי ופומלה הכי טעים שיש

| מאת: ארז קומרובסקי |    

השף ארז קומרובסקי מנצל את הרגעים האחרונים של עונת הפומלות במתכון חג נהדר לסלט תרד טורכי ופומלה. כשהאורחים יבקשו את המתכון, תוכלו לגלות להם שהוא לא רק טעים אלא גם קל במיוחד

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2018/03/sizes/DSF3320_H_wo_680_382.jpg
סלט תרד טורקי ופומלה של ארז קומרובסקי | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי, הפקה: גלי וולוצקי

 

פסח הוא הרגע האחרון להשתמש בתרד טורקי ובפומלות לפני שהם יוצאים מהעונה. ההשראה למנה הגיעה מסלט תאילנדי של פומלה ושרימפס. הפומלה הופכת את הסלט הזה למנה מושלמת שמרעננת את הפה.

החומרים ל8־6 מנות |  קל | צמחוני

 

עוד מתכונים שישדרגו לכן את פסח:
תבשיל ארטישוק וזעפרן
כרוב ממולא בבשר טלה עם פטנט סודי
מרק עוף אלגנטי וחגיגי לליל הסדר

החומרים
2 חופנים גדולים של עלי תרד קטנים
2 פומלות מפורקות לפלחים, ללא הקרומים
2 כפות דבש
פלפל ירוק חריף קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
מיץ לימון לפי הטעם
מלח ים גס לפי הטעם
½1 כוסות עלי נענע מופרדים
2 כוסות עלי כוסברה מופרדים
¼־⅓ כוס שמן זית עדין
2 כוסות בוטנים קלויים או מטוגנים עד השחמה

אופן ההכנה

1. שוטפים את עלי התרד ומייבשים אותם.
2. מערבבים את פלחי הפומלה, מיץ הלימון, הדבש, הפלפל החריף ושיני השום הכתושות.
3. מוסיפים את עלי התרד ומתבלים במלח.
4. מוסיפים את עלי הנענע והכוסברה ומערבבים בעדינות.
5. מזלפים שמן זית ובוזקים את הבוטנים.

סלט תרד טורקי ופומלה של ארז קומרובסקי | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי, הפקה: גלי וולוצקי

סלט תרד טורקי ופומלה של ארז קומרובסקי | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי, הפקה: גלי וולוצקי

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 8af272d at 02:58:32