פיצה סיציליאנית של שף מיכאל גרטופסקי

פיצה סיציליאנית | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: קרן ברק
פיצה סיציליאנית | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: קרן ברק

הפיצה הסיצילאנית מורכבת משתי שכבות של בצק - על הראשונה מפזרים את הרוטב והטופינג ועל השכבה השנייה פרמזן, מלח ורוזמרין. התוצאה היא פיצה עבה עם קראסט מושלם

88 שיתופים | 132 צפיות

פיצה סיציליאנית

חומרים לפיצה אחת | קל | לא כשר

לבצק
¾1 כוסות (250 גר') קמח פיצה (קמח 00)
10 גר' שמרים יבשים
1 כפית מלח
1 כף סוכר
1 כף שמן זית
3/4 כוס (150 מ"ל) מים

לטופינג
4־5 כפות רוטב עגבניות
2 עגבניות בשלות פרוסות
2 כדורי מוצרלה פרוסים
100 גר' פרושוטו פרוס דק דק
צרור רוקט
חופן גבינת פרמזן מגוררת
ענף רוזמרין מופרד וקצוץ
מעט מלח ים

פיצה סיציליאנית | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: קרן ברק
פיצה סיציליאנית | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: קרן ברק

אופן ההכנה

הבצק
1. לשים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה במשך 15 דקות, עד שהבצק אחיד.

2. מחלקים את הבצק לשני כדורים ומתפיחים במשך שעה לפחות.

הטופינג
1. מקמחים מגש אפייה עגול בקוטר פיצה בינונית (35 ס"מ). מרדדים כדור אחד של בצק במערוך לעיגול דק בעובי 1/2 ס"מ ומניחים אותו על המגש.

2. מורחים על הבצק את רוטב העגבניות, מפזרים את העגבניות, המוצרלה, הפרושוטו והרוקט.

3. מרדדים את כדור הבצק הנוסף ומכסים איתו את הפיצה. מהדקים בקצוות. מפזרים מעל את הפרמזן, הרוזמרין ומלח הים ואופים בתנור שחומם מראש ל־220 מעלות במשך 15 דקות, עד שהבצק העליון משחים.

מתכונים נוספים של השף מיכאל גרטופסקי:
1. לינגוויני חריף עם שרימפס קריסטל
2. אספרגוס בפונדו פרמזן
3. ספיאדיני תרנגולת ופרושוטו
4. ארנצ'יני בסלסה ורדה