ניוקי עגבניות מיובשות

מתכון של השף סהר רפאל לניוקי עגבניות מיובשות ברוטב אלי אוליו
כשר, פרווה
החומרים ל-4 מנות:
לניוקי:
- 1/2 ק"ג תפוחי אדמה
- 125 גר' קמח (1 כוס פחות ½1 כפות)
- קורט אגוז מוסקט
- 1 כפית מלח
- 1 כף עגבניות מיובשות (לתת לינק למתכון עגבניות מיובשות( מרוסקות
- 1 כף עירית קצוצה
לרוטב:
- שמן זית
- 1 כפית שום, כתוש
- 1 כף פטרוזיליה, קצוצה
- מלח גס, פלפל שחור גרוס
- מעט עגבניות מיובשות
- 2 כפות יין לבן
אופן ההכנה:
הניוקי:
- מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים אותם בשלמותם ועל קליפתם במשך כ-45 דקות, בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות.
- קולפים את תפוחי האדמה בעודם חמים ומייבשים היטב. מעבירים לקערה ומועכים בממעך פירה.
- מוסיפים לקערה את יתר חומרי הניוקי ולשים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (מקפידים שלא ללוש יותר מדי).
- מניחים את הבצק על שולחן עבודה מקומח ומגלגלים ל"נקניקיות" ארוכות בעובי של כסנטימטר וחצי. פורסים בעזרת סכין לפרוסות באורך 2 ס"מ.
- מביאים לרתיחה מים עם מלח בסיר רחב ומוסיפים את הניוקי. כשהניוקי מתחילים לצוף, מוציאים מיד בכף מחוררת ומעבירים לתבנית משומנת במעט שמן זית ומצננים.
הרוטב והרכבת המנה:
- מחממים מעט שמן זית במחבת על להבה נמוכה ומוסיפים את השום הכתוש, הפטרוזיליה והניוקי.
- מגבירים את הלהבה ומתבלים את הניוקי במלח גס ובפלפל שחור גרוס.
- מוסיפים לניוקי את העגבניות המיובשות והיין הלבן ומערבבים היטב. אפשר להגיש עם גבינת פרמז'ן מגוררת ומעט תימין טרי.
מצרכים:
ל-4 מנות:
לניוקי:
- 1/2 ק"ג תפוחי אדמה
- 125 גר' קמח (1 כוס פחות ½1 כפות)
- קורט אגוז מוסקט
- 1 כפית מלח
- 1 כף עגבניות מיובשות (לתת לינק למתכון עגבניות מיובשות( מרוסקות
- 1 כף עירית קצוצה
לרוטב:
- שמן זית
- 1 כפית שום, כתוש
- 1 כף פטרוזיליה, קצוצה
- מלח גס, פלפל שחור גרוס
- מעט עגבניות מיובשות
- 2 כפות יין לבן
אופן ההכנה:
הניוקי:
מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים אותם בשלמותם ועל קליפתם במשך כ-45 דקות, בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות.
קולפים את תפוחי האדמה בעודם חמים ומייבשים היטב. מעבירים לקערה ומועכים בממעך פירה.
מוסיפים לקערה את יתר חומרי הניוקי ולשים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (מקפידים שלא ללוש יותר מדי).
מניחים את הבצק על שולחן עבודה מקומח ומגלגלים ל"נקניקיות" ארוכות בעובי של כסנטימטר וחצי. פורסים בעזרת סכין לפרוסות באורך 2 ס"מ.
מביאים לרתיחה מים עם מלח בסיר רחב ומוסיפים את הניוקי. כשהניוקי מתחילים לצוף, מוציאים מיד בכף מחוררת ומעבירים לתבנית משומנת במעט שמן זית ומצננים.
הרוטב והרכבת המנה:
מחממים מעט שמן זית במחבת על להבה נמוכה ומוסיפים את השום הכתוש, הפטרוזיליה והניוקי.
מגבירים את הלהבה ומתבלים את הניוקי במלח גס ובפלפל שחור גרוס.
מוסיפים לניוקי את העגבניות המיובשות והיין הלבן ומערבבים היטב. אפשר להגיש עם גבינת פרמז'ן מגוררת ומעט תימין טרי.