סלט עלי תרד, תותים, פקאן מסוכר וויניגרט

סלט מצוין המשלב בין המרירות העדינה של עלי התרד לבין מתיקות התותים והפקאנים המסוכרים, בניצוחו של השף עופר מעוז מקייטרינג "בראף"
קל, מהיר, כשר, פרווה
החומרים ל-6 מנות:
- 1 סלסילה תותים בשלים ומוצקים, שטופים וללא עלים ועוקצים
- 600 גרם עלי תרד תורכי, שטופים
- 60 גרם פקאן סיני מסוכר, מטוגן
לוויניגרט:
- 1/3 כוס (100 מ"ל) חומץ בלסמי מיושן
- 1/3 כוס (100 מ"ל) סילאן תמרים
- 1/2 כפית מלח
- ¼1 כוסות (300 מ"ל) שמן תירס או חמניות
אופן ההכנה:
הוויניגרט:
- מכניסים את החומץ הבלסמי, הסילאן והמלח לקערת מעבד מזון עם להב פלדה ומפעילים.
- מוסיפים לקערה תוך פעולה רצופה את השמן בזרם דקיק, עד שהוא נטמע והוויניגרט מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
הסלט:
- פורסים את התותים לפרוסות בעובי 1-2 מ"מ.
- מערבבים את התותים ואת עלי התרד התורכי בקערה רחבה. יוצקים עליהם כ-2 כפות מהוויניגרט ומערבבים קלות בעזרת כפות הידיים.
- מפזרים את הפקאן הסיני, מערבבים עוד ערבוב קליל ומגישים מיד.

סלט עלי תרד עם תותים, פקאן מסוכר וויניגרט
מגוונים: אפשר להחליף את עלי התרד בעלי בוק צ'וי רעננים, בהתאם לעונה.
מקפידים: לצורך הכנת הסלט דרושים עלי תרד תורכי, שאותם אפשר להשיג בשווקים. במרכולים משווק סוג אחר של תרד המשאיר טעם מעט עפיץ בפה. אם לא משיגים עלי תרד תורכי אפשר להסתפק בסוג אחר.
משדרגים: את הפקאן הסיני המסוכר אפשר לרכוש בפיצוציות (בעת הקנייה שימו לב שהוא טרי וקראנצ'י) אך אפשר גם להכינו לבד, לפי המתכון בהמשך. זה דורש מעט טרחה, אך יכול לשדרג פלאים את הסלט.
שומרים: רוטב הוויניגרט נשמר היטב במקרר במשך כמה שבועות. היפרדותו אינה מצביעה על קלקול – פשוט מנערים אותו ויוצקים על הסלט. אפשר להכינו גם על ידי הכנסת כל החומרים לצנצנת וניעורה באופן נמרץ.
מצרכים:
6 מנות:
- 1 סלסילה תותים בשלים ומוצקים, שטופים וללא עלים ועוקצים
- 600 גרם עלי תרד תורכי, שטופים
- 60 גרם פקאן סיני מסוכר, מטוגן
לוויניגרט:
- 1/3 כוס (100 מ"ל) חומץ בלסמי מיושן
- 1/3 כוס (100 מ"ל) סילאן תמרים
- 1/2 כפית מלח
- ¼1 כוסות (300 מ"ל) שמן תירס או חמניות
אופן ההכנה:
1. מכניסים את החומץ הבלסמי, הסילאן והמלח לקערת מעבד מזון עם להב פלדה ומפעילים.
2. מוסיפים לקערה תוך פעולה רצופה את השמן בזרם דקיק, עד שהוא נטמע והוויניגרט מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
הסלט:
1. פורסים את התותים לפרוסות בעובי 1-2 מ"מ.
2. מערבבים את התותים ואת עלי התרד התורכי בקערה רחבה. יוצקים עליהם כ-2 כפות מהוויניגרט ומערבבים קלות בעזרת כפות הידיים.
3. מפזרים את הפקאן הסיני, מערבבים עוד ערבוב קליל ומגישים מיד.