סלמון כבוש ופלפלים בשמנת

סלמון כבוש ופלפלים בשמנת עם סלט עלים

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים לארבע מנות:

לסלט ירוק:

  • 200 גר' שקית עלים צעירים מעורבים
  • שמן זית לפי הטעם
  • חומץ בלסמי לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1 בצל, פרוס לפרוסות דקות

לסלמון כבוש:

  • 400 גר' פילה סלמון ללא עור
  • 1 כף סילאן (דבש תמרים)
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • צרור שמיר קצוץ

לקולי פלפלים בשמנת:

  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 פלפל ירוק
  • 200 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
  • 3 כפיות סוכר

אופן ההכנה:

הסלמון הכבוש:

  1. מברישים את הסילאן על הסלמון.
  2. מפזרים מעל את המלח הגס, הפלפל השחור והשמיר הקצוץ.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-12 שעות.

קולי פלפלים בשמנת:

  1. מאדים את הפלפלים בתנור עד שהם מתרככים. מכניסים לשקית ניילון וסוגרים. מקלפים את הקליפה, מרוקנים ומנקים ומניחים לקירור.
  2. טוחנים כל פלפל בנפרד במעבד מזון ומוסיפים שליש כוס שמנת מתוקה לכל מחית.
  3. מסננים מהנוזלים ומוסיפים כפית סוכר לכל קולי.

הסלט הירוק:

  1. מערבבים בקערה את שמן הזית, החומץ הבלסמי, המלח, הפלפל השחור והשום הכתוש.
  2. יוצקים את הרוטב על העלים ומערבבים היטב.

ההגשה:

  1. מניחים על כל צלחת את הסלט ירוק במרכז
  2. חותכים את הסלמון הכבוש לפרוסות דקות לאורך, יוצרים את הפרחים ומפזרים
  3. סביב הסלט.
  4. מניחים פרוסות בצל דקות מעל הסלט.
  5. בוזקים קולי פלפלים ושמנת מסביב לצלחת ומגישים.

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

17.12.06

(עודכן ב – 20.01.09)

מצרכים:

לארבע מנות:

לסלט ירוק:

  • 200 גר' שקית עלים צעירים מעורבים
  • שמן זית לפי הטעם
  • חומץ בלסמי לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1 בצל, פרוס לפרוסות דקות

לסלמון כבוש:

  • 400 גר' פילה סלמון ללא עור
  • 1 כף סילאן (דבש תמרים)
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • צרור שמיר קצוץ

לקולי פלפלים בשמנת:

  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 פלפל ירוק
  • 200 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
  • 3 כפיות סוכ

אופן ההכנה:

הסלמון הכבוש:

  1. מברישים את הסילאן על הסלמון.
  2. מפזרים מעל את המלח הגס, הפלפל השחור והשמיר הקצוץ.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-12 שעות.

קולי פלפלים בשמנת:

  1. מאדים את הפלפלים בתנור עד שהם מתרככים. מכניסים לשקית ניילון וסוגרים. מקלפים את הקליפה, מרוקנים ומנקים ומניחים לקירור.
  2. טוחנים כל פלפל בנפרד במעבד מזון ומוסיפים שליש כוס שמנת מתוקה לכל מחית.
  3. מסננים מהנוזלים ומוסיפים כפית סוכר לכל קולי.

הסלט הירוק:

  1. מערבבים בקערה את שמן הזית, החומץ הבלסמי, המלח, הפלפל השחור והשום הכתוש.
  2. יוצקים את הרוטב על העלים ומערבבים היטב.

ההגשה:

  1. מניחים על כל צלחת את הסלט ירוק במרכז
  2. חותכים את הסלמון הכבוש לפרוסות דקות לאורך, יוצרים את הפרחים ומפזרים
  3. סביב הסלט.
  4. מניחים פרוסות בצל דקות מעל הסלט.
  5. בוזקים קולי פלפלים ושמנת מסביב לצלחת ומגישים.