סלמון כבוש ופלפלים בשמנת

סלמון כבוש ופלפלים בשמנת עם סלט עלים
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים לארבע מנות:
לסלט ירוק:
- 200 גר' שקית עלים צעירים מעורבים
- שמן זית לפי הטעם
- חומץ בלסמי לפי הטעם
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כפית שום כתוש
- 1 בצל, פרוס לפרוסות דקות
לסלמון כבוש:
- 400 גר' פילה סלמון ללא עור
- 1 כף סילאן (דבש תמרים)
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- צרור שמיר קצוץ
לקולי פלפלים בשמנת:
- 1 פלפל אדום
- 1 פלפל צהוב
- 1 פלפל ירוק
- 200 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
- 3 כפיות סוכר
אופן ההכנה:
הסלמון הכבוש:
- מברישים את הסילאן על הסלמון.
- מפזרים מעל את המלח הגס, הפלפל השחור והשמיר הקצוץ.
- עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-12 שעות.
קולי פלפלים בשמנת:
- מאדים את הפלפלים בתנור עד שהם מתרככים. מכניסים לשקית ניילון וסוגרים. מקלפים את הקליפה, מרוקנים ומנקים ומניחים לקירור.
- טוחנים כל פלפל בנפרד במעבד מזון ומוסיפים שליש כוס שמנת מתוקה לכל מחית.
- מסננים מהנוזלים ומוסיפים כפית סוכר לכל קולי.
הסלט הירוק:
- מערבבים בקערה את שמן הזית, החומץ הבלסמי, המלח, הפלפל השחור והשום הכתוש.
- יוצקים את הרוטב על העלים ומערבבים היטב.
ההגשה:
- מניחים על כל צלחת את הסלט ירוק במרכז
- חותכים את הסלמון הכבוש לפרוסות דקות לאורך, יוצרים את הפרחים ומפזרים
- סביב הסלט.
- מניחים פרוסות בצל דקות מעל הסלט.
- בוזקים קולי פלפלים ושמנת מסביב לצלחת ומגישים.
מתוך: מגזין דרך האוכל
לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה
17.12.06
(עודכן ב – 20.01.09)
מצרכים:
לארבע מנות:
לסלט ירוק:
- 200 גר' שקית עלים צעירים מעורבים
- שמן זית לפי הטעם
- חומץ בלסמי לפי הטעם
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כפית שום כתוש
- 1 בצל, פרוס לפרוסות דקות
לסלמון כבוש:
- 400 גר' פילה סלמון ללא עור
- 1 כף סילאן (דבש תמרים)
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- צרור שמיר קצוץ
לקולי פלפלים בשמנת:
- 1 פלפל אדום
- 1 פלפל צהוב
- 1 פלפל ירוק
- 200 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
- 3 כפיות סוכ
אופן ההכנה:
הסלמון הכבוש:
- מברישים את הסילאן על הסלמון.
- מפזרים מעל את המלח הגס, הפלפל השחור והשמיר הקצוץ.
- עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-12 שעות.
קולי פלפלים בשמנת:
- מאדים את הפלפלים בתנור עד שהם מתרככים. מכניסים לשקית ניילון וסוגרים. מקלפים את הקליפה, מרוקנים ומנקים ומניחים לקירור.
- טוחנים כל פלפל בנפרד במעבד מזון ומוסיפים שליש כוס שמנת מתוקה לכל מחית.
- מסננים מהנוזלים ומוסיפים כפית סוכר לכל קולי.
הסלט הירוק:
- מערבבים בקערה את שמן הזית, החומץ הבלסמי, המלח, הפלפל השחור והשום הכתוש.
- יוצקים את הרוטב על העלים ומערבבים היטב.
ההגשה:
- מניחים על כל צלחת את הסלט ירוק במרכז
- חותכים את הסלמון הכבוש לפרוסות דקות לאורך, יוצרים את הפרחים ומפזרים
- סביב הסלט.
- מניחים פרוסות בצל דקות מעל הסלט.
- בוזקים קולי פלפלים ושמנת מסביב לצלחת ומגישים.