ותודה לרושפלד: מתכון לסלמון ברוטב הדרים, ג’ינג’ר ובזיליקום

סלמון צרוב ברוטב הדרים, ג’ינג’ר ובזיליקום של שף יונתן רושפלד | צילום: אילן נחום
סלמון צרוב ברוטב הדרים, ג’ינג’ר ובזיליקום של שף יונתן רושפלד | צילום: אילן נחום

מנה צרפתית-ים תיכונית נהדרת ומרעננת שלמד השף יונתן רושפלד מהשף המפורסם ז’אק שיבואה. עכשיו הוא מלמד אותנו איך להכין אותה

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 25 דקות | קל | כשר | דגים

החומרים

4 נתחים פילה סלמון במשקל 200-180 גרם כל אחד, עם העור
לרוטב
1 ליטר מיץ תפוזים סחוט טרי
2 כפות ג'ינג'ר מגורר על פומפייה דקה
1 כפית זרעי כוסברה
2 כפות שמן זית
1/2 צרור עלי בזיליקום
2 כפיות מלח
1 כפית קורנפלור
1/2 כפית יוזו או יותר — השילוב יוצר טעם שמזכיר מיץ מנדרינות
לצלייה
1 כף שמן זית
2 כפיות יוזו
1 כפית מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

1. מכינים את הרוטב: טוחנים ג’ינג’ר עם 1/4 כוס מיץ תפוזים במעבד מזון למחית אחידה.

2. מחממים מחבת שטוחה ורחבה וקולים מעט את זרעי הכוסברה. מוסיפים את יתרת מיץ התפוזים ואת מחית הג’ינג’ר ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהרוטב מצטמצם במחצית.

3. מסננים את הרוטב החם במסננת דקה, מוסיפים שמן וטורפים בעזרת מוט ריסוק ליצירת רוטב אחיד וחלק. מוסיפים בזיליקום לנוזל החם ומניחים למשך כ-5 דקות. שולפים את הבזיליקום (או מסננים שוב), ממליחים ומעבירים לסיר קטן.

4. ממיסים קורנפלור ב- 1/4 כוס מים ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקורנפלור לסיר ומחממים על להבה בינונית תוך כדי טריפה עד לבעבוע קל. מסירים מהכיריים, מוסיפים יוזו, טועמים ומתקנים תיבול.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות.

6. מכינים את הדגים: מחממים מחבת עם מעט שמן זית על להבה בינונית-גבוהה. מתבלים את נתחי הסלמון במלח ופלפל, מניחים במחבת על צד העור וצורבים כ-2 דקות. הופכים בזהירות וצורבים 2 דקות נוספות.

7. מזלפים מעט יוזו על עור הדג הצרוב ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשצד העור כלפי מעלה.

8. צולים בתנור כ-3 דקות עד להשחמה וקבלת ברק. מניחים בצלחת הגשה, יוצקים מהרוטב סביב הדג ומגישים מייד.

למתכוני סלמון נוספים היכנסי לאתר "השולחן"