הספינג' המושלם: המתכון של קרין גורן לסופגניה המרוקאית

כל השלבים, הטיפים, הטריקים והשיטות של קרין גורן להכנת הסופגניה המרוקאית המושלמת. יאללה, אז מי באה לעשות איתנו בינג' של ספינג'?
25 ספינג'ים גדולים | 1 שעה | קל | כשר
גיוון: לספינג' מלוחים, כמו שאמא שלי אוהבת, משמיטים את הסוכר לגמרי, ומכפילים את כמות המלח ל-20 גרם (1 כף גדושה).
סירופ סוכר לטבילה: מחממים בסיר על להבה בינונית 2 כוסות מים ו-2 כוסות סוכר תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מיד מפסיקים לערבב, מגבירים להבה ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה 5 דקות ומסירים מהאש. מוסיפים מיד 3-2 טיפות מיץ לימון. מצננים טיפה, וטובלים את הספינג' החם לרגע.
החומרים
1 ק"ג (7 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
1 קובייה (50 גרם) שמרים טריים
800 מ"ל (1/3 3 כוסות) מים פושרים
130 גרם (2/3 כוס) סוכר
10 גרם (2 כפיות) מלח
לטיגון עמוק
שמן קנולה
לציפוי
סוכר
אופן ההכנה
1. מנפים קמח למיקסר עם וו לישה. ממיסים שמרים ב-1/2 כוס מים. מוסיפים לקמח יחד עם יתרת המים וסוכר.
2. לשים רק עד לקבלת בצק, ואז מוסיפים מלח. ממשיכים ללוש במהירות בינונית 5 דקות, עד שהבצק חלק ואחיד. אפשר להחליף את וו הלישה בוו גיטרה, כדי להקל למיקסר על החיים. הבצק יתקבל נוזלי, וזה בסדר.
3. מכסים בניילון נצמד, ומניחים לבצק לתפוח כשעה עד להכפלת נפח, עדיף בסביבה חמימה ועשירה באדים (למשל, בתנור מחומם ל-40 מעלות עם תבנית מים רותחים בתחתית). מערבבים להוצאת האוויר, מכסים ומתפיחים שוב, להכפלת הנפח.
4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. נוטלים חופן בצק בידיים משומנות, יוצרים בעזרת האצבעות חור במרכז ומרחיבים אותו מעט (לקוטר של 4-3 ס"מ). מניחים בזהירות בשמן החם. ממשיכים למלא את הסיר בספינג' בזריזות (מדי פעם מורחים שוב את הידיים בשמן), תוך כדי השגחה על אלה המיטגנים כבר.
5. מטגנים עד להזהבה והופכים-מטגנים גם את הצד השני להזהבה (כ-2 דקות מכל צד). מוציאים את הספינג' לנייר סופג למשך דקה. מיד טובלים בקערה עם סוכר משני הצדדים, לציפוי. מגישים מיד.