עוגיות ג'ינג'ר ומולסה

עוגיות בעלות טעם קרמלי אגוזי, האהובות במיוחד על ילדים
88 שיתופים | 132 צפיות
מתכון האופייני לאנגליה. אפשר להשיג מולסה (דבשה) בחנויות הטבע או במרכולים גדולים.
החומרים לכ-60 עוגיות:
- ¾1 כוסות (350 גר') סוכר דמררה
- 120 גר' חמאה, בטמפרטורת החדר
- קורט מלח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- ½1 כפיות ג'ינג'ר יבש, טחון
- 1/4 כפית קינמון, טחון
- 1 ביצה, טרופה
- 4 כפות מולסה
- כ-2 כוסות (300 גר') קמח
- מעט סוכר דק
אופן ההכנה:
- מקציפים במיקסר סוכר דמררה, חמאה, מלח, סודה לשתייה ותבלינים לתערובת בהירה ותפוחה.
- תוך כדי הקצפה במהירות בינונית מוסיפים ביצה, ולאחר מכן מולסה בזרם דק, עד שהיא נטמעת היטב והקרם אחיד.
- מפסיקים את ההקצפה ומנפים פנימה קמח. מאחדים לבצק רך ואוורירי. משהים במקרר כ-30 דקות.
- כשהבצק מתקשה ומתייצב יוצרים כדורים בקוטר הרצוי. מגלגלים חצי מהכדור בסוכר דק ומניחים על הצד השני בתבנית מרופדת בנייר אפייה. משאירים רווח של כ-4 ס"מ בין הכדורים, כיוון שהעוגיות מתפשטות.
- אופים 7-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, עד הזהבה (נזהרים לא לשרוף).
- מוציאים מהתנור ולא נוגעים כדי לא להרוס את צורתן. מצננים בתבנית לחלוטין ומעבירים לכלי אטום.