עוגיות ג'ינג'ר ומולסה

עוגיות בעלות טעם קרמלי אגוזי, האהובות במיוחד על ילדים

88 שיתופים | 132 צפיות

מתכון האופייני לאנגליה. אפשר להשיג מולסה (דבשה) בחנויות הטבע או במרכולים גדולים.

החומרים לכ-60 עוגיות:

  • ¾1 כוסות (350 גר') סוכר דמררה
  • 120 גר' חמאה, בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • ½1 כפיות ג'ינג'ר יבש, טחון
  • 1/4 כפית קינמון, טחון
  • 1 ביצה, טרופה
  • 4 כפות מולסה
  • כ-2 כוסות (300 גר') קמח
  • מעט סוכר דק

אופן ההכנה:

  1. מקציפים במיקסר סוכר דמררה, חמאה, מלח, סודה לשתייה ותבלינים לתערובת בהירה ותפוחה.
  2. תוך כדי הקצפה במהירות בינונית מוסיפים ביצה, ולאחר מכן מולסה בזרם דק, עד שהיא נטמעת היטב והקרם אחיד.
  3. מפסיקים את ההקצפה ומנפים פנימה קמח. מאחדים לבצק רך ואוורירי. משהים במקרר כ-30 דקות.
  4. כשהבצק מתקשה ומתייצב יוצרים כדורים בקוטר הרצוי. מגלגלים חצי מהכדור בסוכר דק ומניחים על הצד השני בתבנית מרופדת בנייר אפייה. משאירים רווח של כ-4 ס"מ בין הכדורים, כיוון שהעוגיות מתפשטות.
  5. אופים 7-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, עד הזהבה (נזהרים לא לשרוף).
  6. מוציאים מהתנור ולא נוגעים כדי לא להרוס את צורתן. מצננים בתבנית לחלוטין ומעבירים לכלי אטום.