בתים יפים: זוג הורים חזרו לתל אביב ועיצבו לעצמם את דירת החלומות

| מאת: מערכת את | עיצוב: רוני אלרואי אדריכלים. צוות עיצוב: גיא ארליך ושני ששון.

אחרי שהילדים עזבו את הבית ההורים חזרו ללב תל אביב, לדירה חמימה ומלאת קסם עם שפע אור טבעי, שימוש בעץ ועיצוב קלאסי שלא נוהה אחרי טרנדים

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2018/05/sizes/1111_H-1_wo_680_382.jpg
רוני אלרואי אדריכלים, צוות עיצוב: גיא ארליך ושני ששון | צילום: עמית גרון
הדיירים

זוג עם ילדים בוגרים שאחרי שנים בפרברי גוש דן חזרו לתל אביב.

הדירה
הבית בגודל 200 מ"ר נמצא בבניין לשימור, מה שמן הסתם הוסיף אתגרים נוספים לצוות העיצוב. הזוג בחר באופן מודע בניין ותיק בעל עבר תל אביבי, וזאת במקום אחד המגדלים הנוצצים אך המנותקים מהלב הפועם של העיר.

בית תל אביבי מעוצב | רוני אלרואי אדריכלים, צוות עיצוב: גיא ארליך ושני ששון | צילום: עמית גרון

בית תל אביבי מעוצב בלב הפועם של העיר – רוני אלרואי אדריכלים, צוות עיצוב: גיא ארליך ושני ששון | צילום: עמית גרון

עוד בתים שיתנו לכן השראה
הבית שהופך פתרונות אחסון לשיק
כך הפך מוסך מוזנח לחלל עבודה מקסים
בלב הפרדסים של רמות השבים מסתתר אחד הבתים היפים שראינו

התכנון
הדירה כוללת חלל מרכזי של סלון ומטבח, חדר עבודה עם שירותים צמודים, שני חדרי שינה עם חדרי רחצה תואמים וכן חדר נוסף שמשמש כשירותים לאורחים. החלל המרכזי תחום בקירות עץ, המתפתחים לשידה תלויה, מדפי תמונות ובעיקר מייצרים מקום לדברים שבאמת מגדירים את הבית – ספרים ואבזירי אמנות. מתוך החלל העיקרי קיימות יציאות לחלל העבודה ואזור חדרי השינה, אשר נראות כקופסאות לבנות ובלילה – קופסאות אור.

גיא ארליך ושני ששון, האדריכלים האחראיים מטעם משרד רוני אלרואי אדריכלות, מסבירים שהגישה התכנונית נועדה להעצים את העושר התרבותי הקיים בבית ובדומה לעיצוב מעדיפה קו קלאסי על פני אופנות מתחלפות. הניסיון היה ליצור בית בתוך העיר שיחבר בין הדיירים לחוץ ויעצים את החוויה של מגורים בלב תל אביב.

העיצוב
החלל הציבורי של הבית מזין את שאר החללים של הדירה, כלומר ככל שמתרחקים יותר מאזור הסלון והמטבח החללים הופכים פרטיים יותר. ארליך וששון ניסו ליצור אווירה ביתית וחמה בין היתר על ידי שימוש בחומרים טבעיים, כמו חיפוי הקירות בעץ אלון וכן ריצוף אבן בגדול מטר. את גופי התאורה הם מיקמו בגבהים ובמשטחים שונים, כך שניתן לשחק עם התאורה בהתאם לשעות היממה ולתחושה שרוצים לייצר. רוב הזמן הדיירים שוהים בחלל המרכזי, כך שעיצוב התאורה הנבון מעניק לכל חלק בדירה את האופי והאווירה המתאימים לו.
בית תל אביבי מעוצב | רוני אלרואי אדריכלים, צוות עיצוב: גיא ארליך ושני ששון | צילום: עמית גרון

שפע של אור טבעי מציף את הדירה | צילום: עמית גרון

בית תל אביבי מעוצב | רוני אלרואי אדריכלים, צוות עיצוב: גיא ארליך ושני ששון | צילום: עמית גרון

שילוב בין זכוכית לעץ | צילום: עמית גרון

בית תל אביבי מעוצב | רוני אלרואי אדריכלים, צוות עיצוב: גיא ארליך ושני ששון | צילום: עמית גרון

מבט לגינה מבחוץ: העיר נכנסת פנימה אל תוך הבית | צילום: עמית גרון

בית תל אביבי מעוצב | רוני אלרואי אדריכלים, צוות עיצוב: גיא ארליך ושני ששון | צילום: עמית גרון

מבט מחדר העבודה אל החלל המרכזי | צילום: עמית גרון

בית תל אביבי מעוצב | רוני אלרואי אדריכלים, צוות עיצוב: גיא ארליך ושני ששון | צילום: עמית גרון

המטבח מציג עיצוב קלאסי שלא נוהה אחרי טרנדים | צילום: עמית גרון

בית תל אביבי מעוצב | רוני אלרואי אדריכלים, צוות עיצוב: גיא ארליך ושני ששון | צילום: עמית גרון

חדר השינה המקסים | צילום: עמית גרון

בית תל אביבי מעוצב | רוני אלרואי אדריכלים, צוות עיצוב: גיא ארליך ושני ששון | צילום: עמית גרון

ומעוד זווית | צילום: עמית גרון

בית תל אביבי מעוצב | רוני אלרואי אדריכלים, צוות עיצוב: גיא ארליך ושני ששון | צילום: עמית גרון

חדר הרחצה | צילום: עמית גרון

בית תל אביבי מעוצב | רוני אלרואי אדריכלים, צוות עיצוב: גיא ארליך ושני ששון | צילום: עמית גרון

עיצוב חמים וביתי | רוני אלרואי אדריכלים, צוות עיצוב: גיא ארליך ושני ששון | צילום: עמית גרון

עיצוב: רוני אלרואי אדריכלים.
צוות עיצוב: גיא ארליך ושני ששון
קבלן: ירון טיבט
מפקח: גבי ברודנו
נגרים: אייל פתאל ואנטון נפיודוב

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 73c35fc2244a at 01:38:15