עיצוב פנים: הבית האורבני הכי שווה נמצא בכלל בכפר

מבחוץ הוא כפרי ומינימליסטי, מבפנים אורבני ומדויק. בנחלה משפחתית בעמק חפר מצאנו בית משפחתי שכיף לגור בו המשלב בהצלחה בין חמימות לעיצוב מודרני. וזה עוד בלי להזכיר את הבריכה מעוררת הקנאה

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2018/11/sizes/11_h_wo_680_382.jpg
עיצוב פנים - בית משפחתי בעמק חפר | תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז, צילום: קובי קלמנוביץ

 

 

הבית
340 מ"ר בנוי על נחלה בשטח 2.5 דונם באחד מיישובי עמק חפר. לבית שתי קומות – קומת מגורים וקומת מרתף עם ממ"ד, והוא כולל חצר גדולה, מטבח חוץ ובריכה. בקומת הקרקע נמצאים סלון, פינת אוכל ומטבח בחלל פתוח, חדר משפחה שתוכנן כמעין אקווריום זכוכית, שירותי אורחים, סוויטת הורים, שלושה חדרי ילדים, חדר עבודה ומקלחת לילדים.  

הדיירים
זוג ושלושת בניהם (17, 13, 9)

תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

כך הבית נראה מבחוץ, תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

עוד בתים יפים:
הדירה המושלמת לגדל בה ילדים
הבית שאמר ביי לבלאגן
כך הפך מוסך מוזנח לחלל עבודה יפיפה

התכנון
החיבור בין המעצבת ליאת מעוז לבעלי הבית נוצר עוד בביתם הקודם, שגם אותו תכננה ועיצבה. העיצוב מבוסס על שילוב בין הקווים התעשייתיים האהובים על בעלת הבית לבין חומרים טבעיים שמשדרים חום וירידה לפרטים. על אף השטח הגדול, הבעלים חשקו בבית שאינו מנקר עיניים ומשתלב בסביבה הכפרית שבו הוא נמצא – בית פתוח שפונה אל החוץ ושההתנהלות המשפחתית בו תתרחש בקומה אחת המצוידת בחלונות גדולים ושקופים שכמעט נושקים לרצפה. בנוסף ביקשו בעלי הבית שכל החללים יהיו שימושיים ומרווחים אך עם הפרדה מסויימת. כך תוכננה במטבח למשל יחידה מעץ ממוחזר שחופתה באריחי ברוקלין מפח שהוזמנו במיוחד. היחידה גם מהווה אלמנט דקורטיבי מעניין מכיוון הסלון, גם בזכות הצמחייה הנשפכת מהמדף העליון. חדר המשפחה תוכנן כמעין אקווריום זכוכית השומר על קשר עין עם שאר הבית וממוסגר בפרופיל בלגי שחור.  

העיצוב
שפת העיצוב של הבית משלבת בין אלמנטים תעשייתיים המתכתבים עם הרפתות והמחסנים הישנים באזור, כמו פרגולה מקורות עץ ואלומיניום גלי או מנורות לולים במטבח עם חום ואינטימיות. אלו הושגו הודות לשימוש בחומרים טבעיים ולסטיילינג מוקפד אך מאוזן. הרצפה בכל הבית, פרט לחדר המשפחה, חופתה בבטון מוחלק ולא מחורץ. האפקט שנוצר הוא של משטח חשוף ולא מתאמץ. הבית שופע עבודות נגרות בהן רהיטים רבים מעץ ממוחזר פרי שיתוף פעולה עם הנגר־אומן עמרי ברום. בנוסף, ישנם פריטי עיצוב ממותגים כמו רהיטים מהביטאט ומטולמנ'ס וגופי תאורה של המותג Flos המשתלבים בטבעיות בחלל בלי לנקר עיניים – ממש כמו שרצו הדיירים.  

1. מבט מהחצר האחורית אל הבית שמתכתב עם הסביבה הכפרית בה הוא נמצא

תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

חצר אחורית עם נוף כפרי, תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

 

2. חלל המגורים המשותף בנוי בצורת לופט בסגנון תעשייתי, אך עדיין שומר על חום ביתי. בסלון שולבו ספת עור של אריק בן שמחון, שולחן עץ וברזל שנקנה בהביטאט וציור פחם גדול ממדים שיצר בעל הבית שהינו אומן חובב.

תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

לופט בסגנון תעשייתי, תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

 

3. בסלון שולבה ספרייה מעץ וברזל שתכננה מעוז וגופי תאורה מבית המותג Flos החביב על המעצבת ומככב במקומות נוספים בבית. לצד אלה ישנם כורסת פרפר שבעלת הבית קנתה באורבן אאוטפיטרס.

תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

חמימות ביתית בשילוב עיצוב מודרני, תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

 

4. הכניסה אל הבית עוברת דרך מבואה קטנה שנוצרה מדלת המשלבת פרופיל בלגי וזכוכית משוריינת המזכירים מעין חממה.

תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

 

5. יחידת נגרות מעץ ממוחזר שחופתה באריחי ברוקלין מפח מפרידה חלקית בין הסלון למטבח.

תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

 

6. חלונות גדולים עם סף מונמך שולבו בכל הבית, כולל בחדרי הרחצה, על מנת להכניס את החוץ פנימה.

תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

 

7. מתלה מגבות מצינור ברזל בחדר הרחצה של הילדים

תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

 

8. חלל הסטודיו שבו פועל בעל הבית.

תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

 

9. חדר השינה של ההורים מינימליסטי ושומר על פשטות כמו הבית כולו.

תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

מנימליסטי ושומר על פשטות, תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

 

10. חדר המשפחה מוסגר בחלונות המאפשרים בידוד אקוסטי וקשר עין בו זמנית.

תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

 

11. גופי תאורה של המותג Flos גם בחדרי הרחצה.

תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

גופי התאורה שעושים את ההבדל, תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

 

12. אזור הבריכה חופה במרצפות לבנים למניעת החלקה.

תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

בריכת שחיה עם נוף כפרי, תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

 

13. מטבח החוץ ששוכן מתחת לפרגולה בחצר האחורית.

תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

תכנון ועיצוב פנים: ליאת מעוז | צילום: קובי קלמנוביץ

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 8af272d at 22:55:13