עיצוב פנים: כך הפכה דירת ארבעה חדרים במרכז תל אביב לבית משפחתי חם ומרגיע

| מאת: עדי פוגל הולנדר

דירה צפופה וישנה במרכז תל אביב זעקה באופן בהול לשינוי. אחרי שבני המשפחה הכירו את האדריכלית בשיעור יוגה היה זה רק טבעי להפוך גם את הבית שלהם לחלל מרווח, מרגיע ונעים

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2018/03/sizes/11111_h_wo_680_382.jpg
אדריכלות ועיצוב פנים: ענת לזר־רונן | צילום: שי אפשטיין

 

הדיירים

 זוג בשנות ה־30 המאוחרות ושני ילדיהם בני 3 ו־5.

הדירה 

דירת ארבעה חדרים בשטח של 130 מ"ר במרכז תל אביב. הסלון והמטבח חולקים חלל אחד רחב ידיים ולצידם יחידת הורים נפרדת, חדר ילדים גדול ומשרד ביתי. 

בית בלב תל אביב: אדריכלות ועיצוב פנים: ענת לזר־רונן | צילום: שי אפשטיין

בית מרגיע בלב תל אביב: אדריכלות ועיצוב פנים: ענת לזר־רונן | צילום: שי אפשטיין

עוד דירות שיתנו לכן השראה
בלב הפרדסים של רמות השבים מסתתר אחד הבתים היפים שראינו
הדירה המקסימה שמביאה את הטבע הביתה 
ואיך נראה בית של מעצבת פנים?

התכנון 

מבנה הדירה המקורי כלל ארבעה חדרי שינה שמסדרון ארוך מפריד ביניהם אך במהלך השיפוץ הוחלט לצמצמם לשלושה לטובת חללים מרווחים ותחושה אוורירית יותר.

העיצוב 

בעלי הבית ביקשו ליצור בית מרגיע ומזמין שמשלב ישן וחדש. ההיכרות עם האדריכלית ענת לזר־רונן נולדה בשיעורי יוגה משותפים והחיבור הנינוח והטבעי בינה ובין בעלת הבית התאים לאופי הפרויקט באופן מושלם. לזר־רונן בחרה לעבוד עם חומרים טבעיים כבמבוק, בטון ועץ אלון שמייצרים תחושה חמה, ולשמר פריטים אהובים מבית סבתה של בעלת הבית כמו שידת הווינטג' שמוקמה בחדר הרחצה, הקונסולה שבכניסה ושולחן האוכל העתיק. אל אלה נוספו אביזרים מלאי אופי שלוקטו באזור שוק הפשפשים ביפו ומשתלבים נפלא במעטפת הנקייה והמודרנית של החלל.

חדר הילדים מלא בפתרונות יצירתיים שתוכננו במיוחד לבקשת בעלי הבית כמו למשל מיטת במה שמעליה הודבקו אריחים מרופדים, ארון ירקרק שמשלב שידת החתלה ומעבר נסתר לקטנטנים שממוקם בתחתית נישת מדפים. חדר ההורים עוצב בפשטות מתוחכמת עם מיטת במה וגב מיטה מבמבוק שמשמש גם כמדף, ונגיעה נוסטלגית דלת הזזה ישנה המובילה לחדר הרחצה.   

1. שילוב של פריטים מבית סבתא, חומרים טבעיים ומעטפת מודרניסטית, יצר בית חם, מזמין ועכשווי

אדריכלות ועיצוב פנים: ענת לזר־רונן | צילום: שי אפשטיין

שילוב מדויק של ישן וחדש | צילום: שי אפשטיין

 

2. דלת קטנה בארון המזווה מובילה מאזור המשחק הסמוך למטבח היישר לחדר הילדים

אדריכלות ועיצוב פנים: ענת לזר־רונן | צילום: שי אפשטיין

חללים פתוחים שתורמים לזרימה בבית | צילום: שי אפשטיין

 

3. מטבח שיוצר אצל נגר משלב בין חזית מעץ אלון מושחר לבין אי רחב מעץ לבנה

אדריכלות ועיצוב פנים: ענת לזר־רונן | צילום: שי אפשטיין

אדריכלות ועיצוב פנים: ענת לזר־רונן | צילום: שי אפשטיין

 

4. הדירה כולה, למעט חדרי הרחצה, חופתה בפרקט עץ אלון שמייצר תחושת חמימות

אדריכלות ועיצוב פנים: ענת לזר־רונן | צילום: שי אפשטיין

אדריכלות ועיצוב פנים: ענת לזר־רונן | צילום: שי אפשטיין

 

5. פריטי העיצוב המגוונים נבחרו בקפידה בעיקר בשוק הפשפשים ביפו 

אדריכלות ועיצוב פנים: ענת לזר־רונן | צילום: שי אפשטיין

הכורסה שעושה את ההבדל | צילום: שי אפשטיין

 

6. אי המטבח חופה במשטח לבן של אבן קיסר

אדריכלות ועיצוב פנים: ענת לזר־רונן | צילום: שי אפשטיין

צבעוניות נעימה במינון מדויק | צילום: שי אפשטיין

 

7. מיטת במה בחדר ההורים עם גב שנבנה במיוחד מבמבוק ומשמש גם כמדף

אדריכלות ועיצוב פנים: ענת לזר־רונן | צילום: שי אפשטיין

אדריכלות ועיצוב פנים: ענת לזר־רונן | צילום: שי אפשטיין

 


8. בתחתית נישת מדפים בחדר הילדים מסתתר פתח מעבר לאזור המשחק במטבח

אדריכלות ועיצוב פנים: ענת לזר־רונן | צילום: שי אפשטיין

פתרונות אחסון שמשתלבים בחלל | צילום: שי אפשטיין

 

9. עוד בחדר הילדים – ארון גדול המשלב בתוכו שידת החתלה

אדריכלות ועיצוב פנים: ענת לזר־רונן | צילום: שי אפשטיין

אדריכלות ועיצוב פנים: ענת לזר־רונן | צילום: שי אפשטיין

 

10. מיטת במה רחבה מוקמה בפינת חדר הילדים ומעליה הודבקו אריחים מרופדים

אדריכלות ועיצוב פנים: ענת לזר־רונן | צילום: שי אפשטיין

אדריכלות ועיצוב פנים: ענת לזר־רונן | צילום: שי אפשטיין

 

11. שידת וינטג' יפהפייה מוקמה בחדר הרחצה ביחידת ההורים שהותאם במיוחד למידותיה

אדריכלות ועיצוב פנים: ענת לזר־רונן | צילום: שי אפשטיין

שילוב של ישן וחדש גם בחדר הרחצה | צילום: שי אפשטיין

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 8af272d at 23:43:15