הצצה לדירה: הבית המהמם שניצח את הבלאגן

| מאת: עדי פוגל הולנדר

דירה במרכז תל אביב מתמודדת בגבורה עם הציוד הרב של בעליה והופכות פתרונות אחסון לשיק, על הדרך היא מצליחה לשלב בין עיצוב הרמוני לנגיעות אורבניות. ככה עושים את זה נכון

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2018/04/sizes/1111_H-Copy_wo_680_382.jpg
בית במרכז תל אביב, עיצוב פנים: זוהר בסטיאנס | צילום: שי אפשטיין

 

זוג בשנות ה־50 ושתי בנותיהם המתבגרות מתגוררים במיני פנטהאוז שגודלו 160 מ"ר במרכז תל אביב. לבני הזוג היה חשוב לתכנן את הדירה כך שתספק מקומות אחסון לציוד הרב שברשותם ותאפשר פרטיות מקסימלית בחדרי המגורים. בהתאם, יחידת הבנות הממוקמת בקצה הבית כוללת שני חדרי שינה שלכל אחד מהם חדר רחצה ומרפסת צרפתית. סוויטת ההורים המפנקת כוללת גם היא מרפסת שמזמינה להתאוורר בה וחדר ארונות גדול.

הפרט העיקרי שהכתיב את עיצוב החלל המרכזי של הבית היה פיר המדרגות המוצב בכניסה. את הבליטה המרובעת שהוא יוצר עטפה המעצבת זוהר בסטיאנס ביחידה רב שימושית מברזל, שכל פאה שלה משרתת צורך אחר: בר משקאות הפונה למטבח, ספרייה בכיוון הסלון, ואזור לתליית חפצים מול דלת הכניסה. גם המסדרון הארוך נוצל לאחסון והוא כולל ארונות נסתרים בגוון חום־אפרפר שמתמזגים בהרמוניה עם הקיר. כדי למלא את השאיפה לעיצוב אורבני השומר על חום ביתי, הוצב במרכז הסלון פסנתר שעובר במשפחה, והצבעוניות השקטה העוטפת את הסלון והמטבח תובלה בנגיעות של כחול, שחור וצהוב חרדל טרנדי, שגולש גם אל חדרי השינה והאמבטיה.

עוד בתים שיתנו לכן השראה
בלי לשפץ ובלי לבזבז: המהפך המקסים של הבית מכרכור
איך הפכה דירה בעייתית לסוויטה מהחלומות?
הבית שלא מפחד להשתולל עם צבע

1. הפאה של פיר המדרגות הפונה לכיוון המטבח משמשת בר משקאות המבטא את האהבה של בעלי הבית לאירוח.

בית במרכז תל אביב, עיצוב פנים: זוהר בסטיאנס | צילום: שי אפשטיין

בית במרכז תל אביב, עיצוב פנים: זוהר בסטיאנס | צילום: שי אפשטיין

 

2. אילוץ מבני הוליד פתרון עיצובי ופונקציונלי בכניסה לבית, שנוצר בשיתוף פעולה עם המעצבת מיקי מן.

בית במרכז תל אביב, עיצוב פנים: זוהר בסטיאנס | צילום: שי אפשטיין

בית במרכז תל אביב, עיצוב פנים: זוהר בסטיאנס | צילום: שי אפשטיין

 

3. ציור גדול ממדים של הציירת תרצה בסל מוסיף נקודת צבע באזור המטבח.

בית במרכז תל אביב, עיצוב פנים: זוהר בסטיאנס | צילום: שי אפשטיין

בית במרכז תל אביב, עיצוב פנים: זוהר בסטיאנס | צילום: שי אפשטיין

 

4. אבי המשפחה זכה לחדר עבודה מפנק הכולל ספרייה גדולה וספת אירוח.

בית במרכז תל אביב, עיצוב פנים: זוהר בסטיאנס | צילום: שי אפשטיין

בית במרכז תל אביב, עיצוב פנים: זוהר בסטיאנס | צילום: שי אפשטיין

 

5. במרפסת הצרה והמוארכת שולבו אדניות תלויות כדי לא לגרוע משטח הרצפה.

בית במרכז תל אביב, עיצוב פנים: זוהר בסטיאנס | צילום: שי אפשטיין

בית במרכז תל אביב, עיצוב פנים: זוהר בסטיאנס | צילום: שי אפשטיין

 

6. יחידת ההורים עוצבה בקווים נקיים ובגוונים המאפיינים את הבית כולו – חום, שחור, אפור וחרדל.

בית במרכז תל אביב, עיצוב פנים: זוהר בסטיאנס | צילום: שי אפשטיין

בית במרכז תל אביב, עיצוב פנים: זוהר בסטיאנס | צילום: שי אפשטיין

 

7. שירותי האורחים נצבעו בגוון חרדלי ונועז, ציור של ורד גרשטנקורן מוסיף להם עניין כיאה לחדר שאפשר להתפרע בו עיצובית.

בית במרכז תל אביב, עיצוב פנים: זוהר בסטיאנס | צילום: שי אפשטיין

בית במרכז תל אביב, עיצוב פנים: זוהר בסטיאנס | צילום: שי אפשטיין

 

8. שני כיורים לנוחות מקסימלית בחדר הרחצה של ההורים.

בית במרכז תל אביב, עיצוב פנים: זוהר בסטיאנס | צילום: שי אפשטיין

בית במרכז תל אביב, עיצוב פנים: זוהר בסטיאנס | צילום: שי אפשטיין

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 8d51ed5f at 13:53:57