הסוויטה הביתית

| מאת: עדי פוגל הולנדר

יחידת הורים מפנקת, שתוכננה עבור זוג עם ילדים שביקש פרטיות, זכתה לעיצוב מקסים בהשראת מוטיבים של ים. לגור בבית ולהרגיש בחופש

מבט מקרוב במרקם שהתקבל בדלת הכניסה ליחידה כולה | צלם: אלון מאור

בני זוג צעירים ברוחם ויצירתיים– הוא איש ים, והיא אשת היי-טק– ביקשו לפתוח מעטפת ליחידת מגורים קיימת במפלס העליון בביתם בן ה-13 בישוב בעמק יזרעאל, ולעצב יחידת הורים מפנקת ובה חדר שינה, שירותים, חדר אמבטיה, פינת קפה ומרפסת. המעצבת מרב זוהר זיהתה מיד את הפוטנציאל של החלל (כארבעים מ"ר) הנושק לנופו היפהפה של עמק יזרעאל, את אוסף הפריטים של בעל הבית שהובאו מהים, וניגשה למלאכה.

גוונים של חופש

תקרת החלל, שבטעות לא חופתה בטיח מאז נבנה הבית, לוותה בטקסטורת עץ בולטת על הבטון החשוף שנשארה מתפסנות המבנה, ומהווה מסגרת מעניינת לעיצוב החלל. שלוש קורות עץ הותקנו בתקרה הגבוהה, והן מדגישות ומעצימות אותה וגם נותנות לחלל מראה מיושן מעט. קירות החלל טויחו בצבע טיח נטרלי של נירלט (זה מעצים את המראה הנדרש ברכות מלטפת), ורצפת החלל המרכזי חופתה בפרקט אלון מיושן. החלונות ודלת האלומיניום ביציאה למרפסת הם של חברת קליל, וצבעם – תכלת צפחה – משלים את צבעוניות הים. בתקרה הותקן מאוורר של אלקטרוסטאר, והוא תורם לאווירת החופש ולתחלופת האוויר הטבעי בחדר, ומשרביות בצורת סנפירים שולבו בעדינות באחד מקירות החדר כשוברי שגרה.


גוני חול ומים, עץ במראה מתקלף ואלמנטים שנאספו מהים משתלבים בהרמוניה ביחידת הורים המקרינה חופש

רחצה מפנקת

בחדר הרחצה הותקנה אמבטיה זוגית מרווחת במיוחד, ומעליה חלון הצופה לצמרות העצים. השירותים הצמודים הופרדו על ידי דלת הזזה מעץ וזכו בחלון הפונה אל אותה חזית. הרצפה בחללים אלה חופתה באבן תכול (COBALT BLUE) של נגב, ופסיפס רגוע בצבעי הים הזכים מעטר את הקירות באזורים הרטובים. את דלתות הפנים של חדרי האמבטיה והשירותים עיצבה זהר, ובעל הבית בנה אותן במיומנות ראויה. כמה מדלתות העץ הושארו חשופות ללא צבע, ולפיכך מראה הים משתלב עם נגיעות עץ אותנטיות רכות. דלת הכניסה הראשית ליחידת ההורים נמצאה בשוק הפשפשים של חיפה, נצבעה בתכלת, ובמיומנות של אמן יצר בה בעל הבית אפקט של מראה שבור ומיושן, המדמה סירות שצבען מתקלף.

מציאות מהים

פינת הקפה שודרגה על ידי תריסי עץ ישנים שצבעו בני המשפחה ושולבו בחלקו הפנימי של החלון, וכורסה שהייתה בבעלות המשפחה שופצה ורופדה מחדש בבדים עם אלמנטים של ים שנקנו בדרך הבד בקריית מוצקין. מלבד זה, שולבו בחלל כולו פריטי ים אותנטיים מאוסף בעל הבית – גלגל הצלה שנמשה מספינה טרופה, גופי תאורה ממחסנים של "מציאות מהים", משוטים מקוריים ששודרגו להיות מעמדים לפריטי לבוש מזדמנים וצדפים שפוזרו על אדני החלונות וסביב תעלת החימום של הקמין, שהיה אילוץ בחלל אך נעשה אלמנט דקורטיבי. תמונת נוף ים גדולה היא מוקד תשומת הלב של חדר השינה. מדובר בהדפס איכותי של ציור שמן שנמצא בגלריה שקולניק בחיפה.
עיצוב חלל בקונספט מובהק יכול לעיתים להוות מגבלה לשינויים בעתיד או להימאס לאחר זמן, אבל אם הקונספט מחובר בצורה מובהקת לאופיים ולאהבותיהם של הדיירים ובא לידי ביטוי בעיקר בפריטים המשלימים, החוויה שעיצוב החלל מאפשר היא אדירה.


דלת הכניסה ליחידת ההורים נמצאה בשוק הפשפשים בחיפה ובעל הבית צבע אותה בגוון תכלת ובמראה שבור ומתקלף

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 8af272d at 02:16:58