כאן גרים בכיף - דירת הגן של מעצבת הפנים שרון אלה

| מאת: מערכת נישה

מעצבת הפנים שרון אלה הפכה את דירת הגן הישנה שלה למרחב פתוח ומזמין המאפשר פינות אירוח, רביצה והתפנקות ועטפה אותן בחומרים טבעיים ובפריטים שמעלים זיכרונות מתוקים

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2016/02/sizes/Sharon-Ella-67_h_wo_680_382.jpg
צילום: סיון אסקיו

 

עיצוב פנים: שרון אלה
שטח הדירה: 140 מ"ר + 80 מ"ר גינה
משך השיפוץ: 3 חודשים
דיירים: מעצבת הפנים שרון אלה ושתי בנותיה

צילום: סיון אסקיו

קורות ועמודים תומכים שלא היה ניתן להסירם משמשים להפרדה בין האזורים השונים בחלל הציבורי הפתוח. צילום: סיון אסקיו

 

מעצבת הפנים שרון אלה מתגוררת עם שתי בנותיה בדירת גן שנבנתה בשנות ה-60 ביישוב נוף ים. בעבר הייתה זו דירת שיכון ישנה שכללה גינה קטנה ותוספות בנייה שנבנו במשך השנים כטלאים, בהתאם לצרכים המשתנים של המשפחה שהתגוררה בה. תוספות אלה נבנו ללא היגיון תכנוני נראה לעין ולכן הדירה "מרושתת" בכל שטחה בבקורות ובעמודים תומכים, חלקם היו קיימים בתכנון המקורי וחלקם נוספו בתוספות הבנייה השונות במהלך השנים.

צילום: סיון אסקיו

חלק מהעמודים חוזקו בקורות ברזל לפי המלצת מהנדס ונשארו חשופים כהחלטה עיצובית המונעת מהרצון להעצים את המראה האורבני ואת בחירת החומרים החשופים/ טבעיים/ משתנים. צילום: סיון אסקיו

 

הרעיון המרכזי שהוביל את אלה בשיפוץ ובעיצוב החלל היה לייצר קשר הדוק בין החלל הפנימי לגינה המקיפה באופן חלקי את הדירה – קשר שיאפשר תחושה הממשיכה את אזורי ההתכנסות וההשתרעות המשפחתיים הפנימיים לתוך הגינה והאזור המרוצף בה. אלה מציינת שבמשפחתה נהנים ומרבים לארח, וכן להשתרע ולנוח בכל מצב ובכל מקום. על כן היה חשוב לה לייצר אזורי מנוחה ואירוח רבים בתוך הבית ומחוצה לו. בנוסף, היה לה חשוב לייצר אשליה של חלל פתוח, מאוורר ואורבני, גם בהיבט התכנוני וגם בבחירת החומרים והעיצוב של חלל הדירה.

צילום: סיון אסקיו

החלל הציבורי כולל גם את פינת המשפחה (ה"זולה"), המתוארת כאזור שבו מתקיימת עיקר הפעילות בבית ומשולבת בה גם פינת המחשב. צילום: סיון אסקיו

שינוי מכונן

תוכנית הדירה השתנתה מן היסוד – חזיתות דירת הגן השתנו, פתחי החלונות והדלתות השתנו בגודלם ובמיקומם, ובהתאם לתכנון החדש עוצבו והוזמנו פתחי דלתות וחלונות מפרופיל ברזל בלגי. כל הקירות הפנימיים נהרסו, עמודים וקורות נחשפו, והחלל הציבורי של הדירה השתנה לכיוון מערב וליציאה לגינה המקיפה את חלקה הדרום-מערבי. עמודים וקורות רבים היוו אילוץ תכנוני שהפך ליתרון. הם "הכתיבו" את חלוקת החלל החדשה, הסירקולציה בחלל ואפשרו לאלה לתכנן מקומות אחסון חדשים, גלויים ונסתרים. חלק מהעמודים חוזקו בקורות ברזל לפי המלצת מהנדס ונשארו חשופים כהחלטה עיצובית המונעת מהרצון להעצים את המראה האורבני ואת בחירת החומרים החשופים/ טבעיים/ משתנים.

צילום: סיון אסקיו

רהיטים ישנים שופצו ושוחזרו והוצבו לצד רהיטים חדשים. צילום: סיון אסקיו

 

 

צילום: סיון אסקיו

היציאה לגינה דרך מפתח רחב (שישה מטרים), שהיה בעבר מרפסת סגורה וכעת נשאר פתוח, מרווח, מזמין וגדול, ועיקר הפעילות של בני הבית מתקיימת בו. צילום: סיון אסקיו

 

הקשר הארכיטקטוני שנוצר בין החלל הפנימי לחיצוני מעניק תחושה של בית פרטי ומרווח והתוכנית החדשה של הדירה מחולקת כך שהחלל הציבורי כולל את המטבח ואת פינת האוכל הצמודה, את הסלון ואת היציאה לגינה דרך מפתח רחב (שישה מטרים), שהיה בעבר מרפסת סגורה וכעת נשאר פתוח, מרווח, מזמין וגדול, ועיקר הפעילות של בני הבית מתקיימת בו. החלל הציבורי כולל גם את פינת המשפחה (ה"זולה"), המתוארת כאזור שבו מתקיימת עיקר הפעילות בבית ומשולבת בה גם פינת המחשב. האזור הפרטי כולל שלושה חדרי שינה מרווחים וחדר רחצה גדול.

צילום: סיון אסקיו

אחד מחדרי הבנות. צילום: סיון אסקיו

 

לדברי אלה, מנעד החומרים שנבחרו לעיצוב הדירה מייצג בעיניה פשטות הנותרת נאמנה לסגנונן של דירות הגן שנבנו בשנות ה-60, ומצד שני מעניקה "טוויסט" עכשווי. לתפיסתה, בחירת חומרים טבעיים, משתנים, שהשנים מטיבות עמם, מייצגת את הפשטות והבסיסיות ששאפה אליה בתכנון ועיצוב הבית. לרצפת הבטון המוחלק הוחדרו פיגמנטים בשכבות הסופיות של היציקה כדי לשוות לרצפה גוון חמים יותר מהגוון הטבעי האפור של הבטון.

צילום: סיון אסקיו

בבית יש הרבה פרטים וחפצים שנאספו במהלך השנים בטיולים ובמסעות כאשר לכל חפץ סיפור, משמעות, זיכרון ואמירה. צילום: סיון אסקיו

 

 

רהיטים ישנים שופצו ושוחזרו והוצבו לצד רהיטים חדשים. את השידה הירוקה בסלון למשל היא תכננה לפני שנים רבות, בתחילת דרכה המקצועית, ובכל מעבר לבית חדש, היא שונתה וקיבלה פנים חדשות. בגרסה העדכנית השידה עברה צביעת שלייפלק ירוקה, ושילוב של חלון אונייה ישן משוק הפשפשים באמסטרדם מהווה תזכורת יומיומית נעימה למסעות ולטיולים ברחבי העולם. בבית יש הרבה פרטים וחפצים שנאספו במהלך השנים בטיולים ובמסעות כאשר לכל חפץ סיפור, משמעות, זיכרון ואמירה.

על קצה המזלג עם שרון אלה

אני מאמין

"העיצובים שלי יוצרים חללים המספרים את סיפורו האישי של הלקוח ולא את סיפורו האישי של האדריכל. חללים המצליחים להעביר תחושות של חום אנושי, נגישות ונוחיות בבית או בחלל הציבורי. בתים שחיים בהם בחופשיות ובאהבה גדולה".

טיפ עיצוב

"הישארו נאמנים לעצמכם, לדרככם המקצועית ולחותמת האצבע שלכם, הימנעו מהשפעות חיצוניות, של עכשוויות יתר ואופנות חולפות. הימנעו מעדריות".

לא כדאי

"לייצר פרטי חיבור בין חומרים שונים ללא חשיבה מקדימה, ידע והתייעצות עם בעלי מקצוע שונים. זה מורגש ונראה בסופו של תהליך, גם כזה שהושקעו בו סכומים מאוד גבוהים".

צילום: סיון אסקיו

פינה בחדר השינה של אלה. צילום: סיון אסקיו

צילום: סיון אסקיו

צילום: סיון אסקיו

צילום: סיון אסקיו

מקבץ תמונות אירוטיות בחדר השינה של אלה. צילום: סיון אסקיו

צילום: סיון אסקיו

חדר השינה של אלה. צילום: סיון אסקיו

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 8af272d at 01:56:48